tiistai 22. huhtikuuta 2014

ILTAPALAKSI MUFFINSSEJA
 Blogiselailujen tuloksena suuntasin keittiöön ja pitkästä aikaa suolaisten muffinssien pariin. Ääneni oli kadonnut viime yönä ja iltapalaksi teki mieli kuumaa teetä. Ja teen kanssa melkein parasta ovat erilaiset muffinssit. Tekeminen vaatii vain ainesten sekoittamisen keskenään ja sitten uuniin.
Innoitus tuli Peggyn muffineista, mutta ei ollut ensimmäinen kerta, kun kaapista ei kaikkea löytynyt. Korvasin mozzarellan kermajuustolla, kermaviilin tuorejuustolla, maidon kermalla, jauhot erilaisilla jne. Kinkkua oli myös muutama siivu, joten päätin hyödyntää nekin. Näillä mentiin tällä kertaa ja nam, miten hyviltä taas maistuivatkaan! Erityisesti tuo sweet chili -tuorejuusto on kyllä mainio keksintö, koska se sopii ruoanlaitosta leivontaan.
JUUSTOISET KINKKU-TOMAATTIMUFFINSSIT

2 munaa
1 dl ruokakermaa
100 g (½ prk) Philadelphia sweet chili-tuorejuustoa
½ dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl kermajuustoraastetta
1-2 viipaletta savukinkkua
n. 10 pientä kirsikkatomaattia
muutama iso basilikan lehti

Sekoita munat, kerma ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää öljy ja sekoita. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan. Raasta juusto, pilko kinkku pieniksi kuutioiksi ja paloittele tomaatit ainakin neljään osaan. Silppua basilika. Lisää kaikki loput aineet pikaisesti sekoittaen taikinaan.
Jaa taikina muffinssipellille tai irtovuokiin. Paista 200 C uunissa n. 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti