torstai 24. huhtikuuta 2014

JAUHELIHA-PASTAKASVISPAISTOS
 Kun on sairaana, on ihana, että muut huolehtivat arjen sujumisesta. Itse saa maata ja valmista ruokaa kannetaan eteen. Eilen oli juuri sellainen päivä ja tyttäreni valmisti herkullista pastapaistosta jauhelihasta ja kasviksista.
Sitä jäi vähän täksi päiväksi ja lämmitin sitä itselleni siten, että ripottelin ensin päälle Aura-juustomuruja. Täytyy sanoa, että Aura-juuston ystävälle, ruoasta tuli vieläkin parempaa!

JAUHELIHA-PASTAKASVISPAISTOS

n. 250 g tummaa fusillipastaa (tai jotain muuta pastaa)
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 tl suolaa
rouhittua valko- ja mustapippuria
1 kesäkurpitsa
2 isoa porkkanaa
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 2 dl ruokakermaa
n. 2 dl juustoraastetta

Laita pasta kiehumaan.
Pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli kuullottumaan. Mausta reilusti suolalla ja pippureilla. Laita jauhelihaseos uunivuokaan.
Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Laita pannuun öljyä kuumenemaan ja kuullottele raasteita jonkun aikaa. Mausta balsamicolla, sokerilla ja suolalla. Sekoittele ja kaada jauhelihan sekaan uunivuokaan.
Laita juustoraaste sekaan ja sekoita. Kaada päälle kerma, sekoita. Laita vielä pinnalle vähän juustoraastetta (ja halutessasi Aura-murua). Laita folio vuoan päälle. Paista 200 C uunissa n. 20 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti