tiistai 27. toukokuuta 2014

KAURALASTUT SUKLAALLA JA ILMAN

 Tyttären halu tehdä kaurakeksejä, laittoi minut tutkimaan aikanaan koulussa kirjoittamaani reseptiä. Muistin vain, että ne levisivät aina uunissa paljon, mutta olivat ihanan pitsisiä. Tyttäreni tuunailuinto tuli näissäkin esiin, nimittäin puolet taikinasta maustettiin suklaalla. Aah!
KAURALASTUT (n. 24 kpl)

100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita tai neljän viljan hiutaleita
1½ dl sokeria
2 tl vehnäjauhoja
3 rkl ruokakermaa
4 palaa taloussuklaata

Sulata margariini kattilassa ja lisää kaikki aineet sekoittaen. Ota pois kattila liedeltä. Ota puolet taikinasta erilleen ja sekoita siihen pieneksi pilkottu suklaa. Se sulaa saman tien sekoittaessasi.
Tee lusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille pieniä kekoja n. 10 cm välein.
Paista 17 C uunissa n. 12-15 min.
Anna jäähtyä ja irrota keksit varovasti leivinpaperilta.
Tarjoile esim. jäätelön ja raparperihillokkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti