maanantai 12. toukokuuta 2014

MAKUJA POSSUCURRYSSA JA THAI-PORKKANASALAATISSA
 Sekoittelen iloisesti eri maiden ruokia keskenään samalle aterialle. Pääasia, että makuja löytyy ja että ne vielä jotenkin sopivat yhteenkin. Tänään samalle lautaselle päätyi intialaista, possusta tehtyä currya riisin, kurkkuraidan ja nopean naan-leivän kanssa sekä lisäksi thaisalaattia porkkanasta. Herkullista, sanon minä!

POSSUCURRY

n. 600 g porsaan ulkofileetä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
½-1 paprika
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl kurkumaa
½ tl korianteria
1 tl chilijauhetta tai -rouhetta
1 tl suolaa
2-3 dl tomaattimurskaa (tai 2 dl paseerattua tomaattia ja 1 iso tomaatti)
1 tlk (400ml) kookosmaitoa
(tuoretta korianteria tai persiljaa)
 
Pilko porsaan filee pieniksi kuutioiksi, silppua sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä ensin lihat parissa erässä ja sitten sipulit ja paprika. Siirrä sitä mukaa pataan.
Lisää kaikki mausteet ja tomaattimurska (tai paseerattu tomaatti ja kuutioitu "raaka" tomaatti) ja kookosmaito. Anna hautua sen aikaa, kun leivot naan-leivät. Jos haluat ruoasta vähän paksumpaa, sekoita puoleen desiin kylmää vettä n. 1 rkl vehnäjauhoja, lisää se kastikkeen joukkoon ja anna kypsyä muutaman minuutin.
Tarjoa keitetyn basmatiriisin ja naanleivän kanssa.
THAI-PORKKANASALAATTI

2 porkkanaa
½ chilipalko
½ suippopaprika
muutama kirsikkaluumutomaatti
muutama keitetty parsan kukinto
kourallinen suolapähkinöitä

Kastike
½ dl Thai sweet chili -kastiketta
3 rkl limen mehua
1 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua tai viipaloi muut aineet. Sekoita keskenään ja lisää suolapähkinät.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää raastesalaattiin. Anna maustua vähän aikaa kylmässä ennen tarjoamista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti