keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

HOISIN-POSSU-SIENIKASTIKE
NUUDELEILLE
 Joku oli ostanut kaupasta rasiallisen herkkusieniä meille. Todennäköisesti aikomus oli juhannuksena grillata niitä, mutta jäi siis aikomukseksi. Nyt oli aika ottaa ne käsittelyyn. Harvoin ostan valmista porsaan suikalelihaa, mutta sekin ihme tuli nähtyä, joten hynttyyt yhteen ja pannulle.
Hoisin-kastike on mielettömän hyvää sellaisenaankin ja tänään tuli siitäkin muokattua tähän ruokaan vieläkin parempaa. Täysjyvänuudeleiden kanssa kastike maistui hyvälle ja vähän rapeutta ja suolaisuutta vastapainoksi hoisinin makeudelle sain aikaan suolapähkinöillä. Puikot suhisemaan ja ruoan kimppuun!
HOISIN-POSSUA SIENILLÄ

n. 400 g porsaan suikalelihaa
1 rasia (200 g) tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli
öljyä tai juoksevaa margariinia
2 dl vettä
1 rkl soijaa
1 tl inkivääritahnaa (tai tuoretta inkivääriä)
n. 1 dl hoisin-kastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 tl kalakastiketta
½ dl vettä + 1 tl perunajauhoja
kourallinen suolapähkinöitä

Viipaloi sienet ja sipuli. Paista ensin sienet öljyssä tai margariinissa sekoitellen koko ajan kunnes ne vähän menevät kokoon ja ruskistuvat. Siirrä ne sivuun odottamaan. Kuullota sipuleita kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun.
Ruskista possun suikaleet (onnistuu parhaiten, kun et laita kaikkia lihoja yhtä aikaa pannuun) ja kun kaikki on paistettu, mausta kevyesti suolalla ja soijalla. Sekoita lihojen sekaan tässä vaiheessa myös pari ruokalusikallista hoisin-kastiketta, kalakastike, inkivääritahna ja sokeri sekä viinietikka. Sekoita ja lisää pari desiä vettä. Anna hautua kannen alla n. 45 min kunnes lihat ovat mureita.
Laita sitten nuudelit kiehumaan.
Lisää sen jälkeen kastikkeeseen sipulit ja sienet, sekoita. Lisää loppu hoisin-kastike ja sekoita. Ota puoli desiä kylmää vettä ja sekoita siihen perunajauhot. Kaada nauhana kastikkeeseen, sekoita ja anna kiehahtaa. Ota pois levyltä. Ripottele päälle reilu kourallinen suolapähkinöitä.
Tarjoile täysjyvänuudeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti