torstai 26. kesäkuuta 2014

KANA-PAPRIKAKASTIKE MEKSIKOLAISITTAIN
- hottia!
 Arki-illan ruoka syntyi jälleen kerran jääkaappia tuijottelemalla. Helppoa, eikö! Eli kaivelin kaapin kätköistä kasviksia ja kanaa, kuivakaapista papuja ja chilillä maustettua tomaattimurskaa. Ja löytyihän vielä pussin pohjallinen taco-lastuja. Ei siis kovin vaikeaa miettiä, mitä niistä saa aikaiseksi. Hiukan tulinen potku chilistä - määräähän voi itse säädellä.
Keitetty basmatiriisi ja nokare créme fraichea täydensivät aterian. Nam!
KANA-PAPRIKAKASTIKE

n. 500 g broileria (file, suikale, mikä vaan)

öljyä
1 sipuli

2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pala purjoa
1 punainen chili
1 prk chili-tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja
suolaa
mustapippuria
chilirouhetta

Tarjoiluun
créme fraiche
taco-lastuja


Paloittele kana sopiviksi suikaleiksi tai paloiksi. Suikaloi paprikat ja purjo ja hienonna chilipalko ja valkosipuli.
Ruskista kananpalat pienissä erissä ja siirrä kattilaan tai pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuullota pannulla paprikoita, sipuleita ja chiliä, kunnes ne vähän pehmenevät. Kaada pataan.
Tyhjennä tölkki tomaattimurskaa ja valutetut kidneypavut sekaan ja mausta chilirouheella. Sekoita ja anna hautua kannen alla sen aikaa, kun keität riisin eli n. 15-20 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti