tiistai 3. kesäkuuta 2014

KUN KAAPISSA EI OLE MITÄÄN...
 HÄRKÄWOKKIA JA HERKKUMUNAKASTA
 Kotiin ajellessa mietin, että pitäisi käydä ruokakaupassa, koska kaapissa ei ole mitään. Ainakaan mitään ruokaa neljälle hengelle. Ajelin kuitenkin suoraan kotiin ja tuijottelin jääkaappia ja aloin  lastata pöydälle kaikkea, mitä sieltä löytyikään...
Tuli mieleen raamatullinen viisi leipää ja kaksi kalaa, kun pöydälle kerääntyi kaksi perunaa ja viisi lihapullaa, paistettu härän ulkofilépihvi ja sekalainen kokoelma erilaisia kasviksia ja kananmunia. Mutta niistä se ateria vain syntyi. Itse asiassa aika hyväkin!
Käväisin vielä pihalla hakemassa ruohosipulia ja muutaman raparperinvarren. Ruohosipulit laitoin munakkaaseen ja raparpereista sain tehtyä pikaisen kiisselin jälkiruoaksi. Joku oli nimittäin joskus ostanut kaappiin valmiin vaniljavanukasjauheen, josta tein kiisselin kanssa lisukkeen.

PERUNA-LIHAPULLA-MUNAKAS

1 salottisipuli (tai tavallinen)
keitettyjä perunoita (2 kpl)
lihapullia (5)
öljyä
4 kananmunaa
2 rkl ruokakermaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
muutama kirsikkatomaatti
pari kourallista juustoraastetta
ruohosipulia

Viipaloi perunat ja lihapullat.  Silppua sipuli. Sekoita kananmunat, kerma ja suola sekä pippuri keskenään vähän vatkaten.
Kuumenna paistinpannussa öljyä ja kuullota vähän aikaa sipulisilppua. Lisää peruna- ja lihapullaviipaleet. Anna ruskistua vähän aikaa. Kaada päälle munaseos ja sekoittele kevyesti paistinlastalla. Laita levy keskilämmölle ja kansi pannun päälle.
(Tee sillä välin wokki.)
Kun munaseos ei vielä ole ihan kokonaan hyytynyt, viipaloi päälle kirsikkatomaatteja ja ripottele juustoraastetta.  Pilko lopuksi päälle runsaasti ruohosipulia. Anna kannen olla päällä, kunnes seos on hyytynyt.


HÄRKÄ-KASVISWOKKI

1 paistettu härän ulkofilepihvi (tai jotain muuta kokolihaa)
porkkanoita (3)
kesäkurpitsaa (puolikas)
purjoa (reilu pala)
suippopaprika (puolikas)
öljyä
täysjyvänuudelia (3 kerää)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl balsamicoa
2-3 rkl thai sweet chili -kastiketta

Viipaloi ohuiksi suikaleiksi liha. Raasta isolla terällä porkkanat ja kesäkurpitsa. Viipaloi purjo ja paprika.
Kuumenna öljy wokkipannussa. Lisää purjo ja kuullottele hetken. Lisää porkkana ja kesäkurpitsaraasteet ja sekoittele. Lisää lihasuikaleet ja anna kuumentua. Kiehauta nuudelit.
Mausta liha-kasvisseos suolalla, sokerilla ja balsamicolla, sekoita. Lisää thai sweet chili sekä keitetyt nuudelit. Nostele sekaisin ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti