torstai 31. heinäkuuta 2014

BANANA BREAD tyttären tapaan
 Amerikkalaisittain kaikki on vähän erilaista.  Onko se sitten "terveellisempää", jos kakkua sanotaan leiväksi? Tytär halusi tehdä jotain hyvää iltapalaa ja päätyi tähän "banana breadiin". "Cup" sitä ja toinen tuota, vähän "cinnamon" mausteeksi ja "bananat" muusiksi. 

Hauskaa mielestäni, kun nuoriso etsii reseptejä, niin niitä etsitään alkuperäiskielellä. Mittojen miettimisessä menee aina aikansa, mutta onneksi meillä on mittalasi, jossa on mitat joka lähtöön. Ja apua saa mm. leivonta.fi -sivulta. 1 cup on muuten 2,37 dl - kaikki on siis myös suurempaa Amerikassa!

Kylmän maidon kanssa nuorison varma suosikki vaikka välipalaksi. Ja hyvin maistui myös päiväkahvin kanssa aikuisillekin. Aina ei tarvitse olla kaiken niin terveellistä eli tässä vaihtoehto.
BANANA BREAD

2 dl ruokokidesokeria
75  margariinia
2 kananmunaa
3 banaania
1 rkl maitoa
1 tl kanelia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa


Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vatkaa sokeria ja margariini vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoittaen välillä hyvin.
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää niihin maito ja kaneli.
Sekoita toisessa (tai siis kolmannessa) astiassa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola.
Lisää banaaniseos sokeri-margariinivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää jauhoseos lopuksi sekoittaen vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tai jos sinulla on silikonivuoka, riittää, että vähän voitelet sitä.
Paista leipää/kakkua n. 1t-1t20min. Kokeile välillä hammastikulla, ettei siihen tartu taikinaa.
Nauti lämpimänä maidon kanssa. Voit myös syödä kakkua jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti