sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

 NEKTARIINI-HALLOUMI-SALAATTI 
 POSSUNFILEEN KANSSA
 Perjantai-ilta meni samoissa merkeissä kuin jo koko pariviikkoinen suihkuhuoneen remonttiaika. Eli keittiössä on vain piipahdeltu. Tämän kertainen piipahdus tuotti herkullisen salaatin, jossa suolainen ja makea kohtaavat ja jossa voi hyödyntää vielä vähän raakoja nektariineja.
Ärsyttää usein, kun isosta marketista ostaa tuontihedelmiä, että niiden pitää olla vielä niin raakoja. Sitten sitä arpoo kotona, että minäköhän päivänä niitä voisi syödä. Ja sitten ne kypsyvät kaikki yhtä aikaa ja osa meinaa mennä pilalle...
Tässä kuitenkin toimivat mainiosti vähän raa'at nektariinit. Ja kun ne freesailee pannussa ne pehmenevät ja makeus lisääntyy. Temppu onkin se, että saa sen kiven sieltä sisältä ensin pois! Itse veistelin vaan paloja kiven ympäriltä.

Salaatin kanssa tein possun sisäfileestä "kiekkoja", paistoin niihin pannulla nopeasti värin ja laitoin uunivuokaan ja suolasin. Kiehautin pannulla desin mustapippurikermaa ja desin ruokakermaa ja kaadoin lihojen päälle. Annoin lihojen olla 180 C uunissa n. 20 minuuttia eli sen ajan, kun valmistin salaatin ja kiehautin porkkanan lohkoja napakoiksi.

HALLOUMI-NEKTARIINISALAATTI

1-2 nektariinia
1 pala halloumia
jääsalaattia
balsamiviinietikkaa

Viipaloi nektariinit ja halloumit. Revi jääsalaatti kulhoon.
Paista pannulla ensin nektariineja öljyssä, kunnes ne vähän pehmenevät ja saavat väriä. Nosta salaatin päälle.
Paista samoin halloumeja pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä, nosta nektariinien päälle. Pirskottele kaiken päälle balsamicoa.


2 kommenttia:

  1. Tämä kuullostaa tosi ihanalta! Olen nektariineille(kin) allerginen, mutta jos niitä tosiaan grillaa/paistaa pannulla niin mäkin voisin syödä niitä! Nam, täytyy ehdottomasti kokeilla. Makean ja suolaisen yhdistelmä on niin mun makuuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna, tässä tuo makea ja suolainen todella täydensivät toisiaan :)

      Poista