lauantai 12. heinäkuuta 2014

LOHIRULLIA TUOREJUUSTOLLA
 Remontissa alkaa olla selvästikin se vaihe, että voi alkaa miettiä jo sitä, mitä syödään. Huomaan, että siirryn "vauhdilla perusruokaa" -vaiheesta "nopeasti jotain vähän erilaista" -vaiheeseen.
Tänään sitä vähän erilaista edusti lohifile, jonka veistelin sopiviksi siivuiksi ja sivelin tuorejuustolla ja rullasin ja työnsin uuniin. Kuulostaa ehkä työläältä, mutta on tosi nopeaa ja helppoa ja herkullinen lopputulos palkitsee.
Oheen keitin perunoista ja porkkanoista muhennoksen ja tein vielä papu-lisäkkeen. Herkkua!
LOHIRULLAT TUOREJUUSTOLLA

n. 500 d lohifileetä
ruohosipulituorejuustoa
suolaa
sitruunatiivistettä tai sitruunan mehua
juustoraastetta

Leikkaa lohifilee viipaleiksi vähän veistä sivuittain pitäen, kuin valmistaisit graavilohta, mutta vähän paksummiksi viipaleiksi.
Sivele viipaleet tuorejuustolla ja kääri rulliksi. Laita viipaleet uunivuokaan vierekkäin. Ripottele päälle reilusti suolaa ja sitruunanmehua. Ripottele vielä päälle juustoraastetta vähän (mielellään parmesania, mutta emmental käy myös).
Laita vuoka uuniin 200 C n. 20 minuutiksi.


PAPU-LISÄKE

1 paprika
1 iso sipuli
pala purjoa
kourallinen papuja
öljyä
suolaa
sokeria
balsamicoa

Pilko paprika ja sipuli ja purjo suikaleiksi/viipaleiksi ja poista pavuista molemmat päät ja pilko ne 2-4 osaan.
Freesaa paprikoita, sipuleita ja purjoja pannulla vähän aikaa, kunnes ne vähän pehmenevät. Lisää pavut ja kääntele vielä hetki, että pavut vähän kypsentyvät, mutta jäävät vielä rapsakoiksi.
Lisää noin teelusikallinen suolaa ja sokeria ja ruokalusikallinen balsamicoa kasvisten joukkoon ja kääntele vähän aikaa. Tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti