perjantai 11. heinäkuuta 2014

PAAHDETTU VALKOSUKLAA 
 SOPII JÄLKIRUOKIIN
 JA KEIKAUSKAKKUUN
 Yksi tämän hetken jutuista tuntuu olevan uunissa paahdettu valkosuklaa. No, sitä oli siis kokeiltava myös täällä. Mutta minkä kanssa? Remontin keskellä ei ehdi tehdä monimutkaisia juttuja, joten päädyin superhelppoon ja supernopeaan raparperikeikauskakkuun. Ja superhyvään!
Pilkoin raparperia vähän liikaa innoissani, joten siitä piti kiehauttaa mansikoitten ja hyytelösokerin kanssa pieni jälkiruoka. Ja valkosuklaata riitti siihenkin hyvin.
Valkosuklaasta tulee uunissa rapeaa, vähän kinuskimaista herkkua. Tekee aika kivan säväyksen pehmeän leivonnaisen tai kiisselin kanssa, kun suuhun tulee rapea kinuskipala. 
Raparperi-mansikkakiisseliä vaniljajäätelön ja paahdetun valkosuklaan kanssa.
PAAHDETTU VALKOSUKLAA

levy tai vähemmän valkosuklaata (meillä Pandan)

Irrota valkosuklaan palat toisistaan ja laita leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Paahda suklaata 175 C uunissa n. 6-8 minuuttia. Vahdi suklaata ja ota pois uunista, kun suklaa saa kevyesti väriä. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä pienemmäksi.

RAPARPERIKEIKAUSKAKKU

Pohjalle:
2 dl sokeria
3 rkl margariinia
n. 5 dl raparperin paloja
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
100 g margariinia sulatettuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leivinpaperia 24 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja reunoille. (Itse painelin sen ensin pohjalle ja reunat vaan "vekitin") Mittaa vuokaan leivinpaperin päälle fariinisokeri ja rasva. Nosta uuniin sulamaan samalla, kun uuni vielä lämpenee. Pese ja paloittele raparperi. Nosta vuoka uunista ja sekoita kevyesti sulanutta sokeria ja rasvaa sekaisin vuoan pohjalle. Kaada raparperin palat sokeriseoksen päälle, nosta vuoka taas takaisin uuniin. Tässä on ideana se, että raparperi kypsyy vähän enemmän.

Kun raparperi on uunissa kypsymässä, tee taikina. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää niihin kosteat puuhaarukalla. Ota vuoka pois uunista ja lusikoi taikina tasaisesti raparperien päälle. Nosta takaisin uuniin ja paista n. 30 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Ota pois ja anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
Tarjoa keikauskakku vaahdotetun kerman, Flora Vanillan tai jäätelön sekä rouhitun, paahdetun valkosuklaan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti