torstai 21. elokuuta 2014

OMENOISTA ON MONEKSI,
 TÄNÄÄN JAUHEMAKSAPIHVEISSÄ JA JÄLKKÄRISSÄ
 Jokaviikkoinen kauppareissu tuotti tänään tulokseksi mm. jauhettua maksaa. Enpä muista, koska olisin sitä viimeksi ostanut, mutta tänään oli oiva tilaisuus, kun nuoriso oli kylillä ja kotona vain me "vanhukset". Tämä ruoka nimittäin jakaa meillä mielipiteet ikäjakauman mukaisesti.
Taas yllätti, kuinka hyvältä maistuukaan jauhemaksapihvit kunnolla kuullotettujen sipulirenkaiden, perunamuhennoksen ja puolukkahillon kanssa! Ja todella helppo ja nopea tehdä. Omenaa laitoin siis pihvi"taikinaan", mutta sen voi jättää poiskin.
Jälkiruoaksi tein vielä perinteistä kaura-omenapaistosta . Kylmä jäätelö ja kuuma omenapaistos rapealla kaurasokerikuorrutteella - täydellistä!

JAUHEMAKSAPIHVIT (n. 12 kpl)

300 g jauhettua naudan maksaa
1 keskikokoinen, raaka peruna
1 sipuli
1 pieni, hapan omena
1 kananmuna
1 tl suolaa
vähän rouhittua valkopippuria

Kuori ja raasta peruna ja omena. Silppua sipuli pieneksi silpuksi. Laita kaikki aineet kulhoon, lisää maksa, rikottu kananmuna ja mausteet.
Paista pannulla pihveiksi. Itselläni mahtuu paistinpannuun neljä pihviä kerrallaan, joten laitan ne uuniin sitä mukaa, kun valmistuvat. Uuni saa olla miedolla lämmöllä (n. 160 C), jolloin pihvit vielä kypsyvät tarvittaessa ja rapeutuvat vähän päältä.
Tarjoa sipulirenkaiden, puolukkahillon ja perunamuhennoksen kanssa.
Omasta maasta kävin hakemassa sipulin, josta tein renkaita ja kuullotin niitä kunnolla pihvien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti