perjantai 1. elokuuta 2014


PIKKUSYÖTÄVÄÄ VÄHÄN ESPANJALAISEEN TAPAAN
 Loman viime metrejä mennään ja välillä sataa vähän vettäkin. Silloin tulee vetäydyttyä sisälle ja avattua televisio. Ja kun nuoriso on omilla teillään, voivat vanhemmat istahtaa ja viettää pientä "tv-dinner" -hetkeä.
Eiliseltä jääneet keitetyt perunat sain upotettua peruna-tortillaan. Lisäksi paistoin toisella pannulla grillimakkaran siivuja - Espanjassa ne olisivat tietenkin olleet chorizoja, mutta meille sopi tavallinen kotimainen. Eilen tein tomaatti-salsaa ja se olisi sopinut loistavasti tähänkin, mutta kun se oli jo syöty, pilkoin vain nopeasti tomaatteja pieniksi kuutioiksi.
Leipää dipattiin oliiviöljyyn, jonne olin ripotellut vähän sormisuolaa ja mustapippuria. Lasi viiniä ja siinä se - pienet, yksinkertaiset nautinnot ovat parhaita!
PERUNA-TORTILLA

n. 5-8 keitettyä perunaa (pienehköjä)
1 sipuli
muutama meetvursti-siivu
4 kananmunaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl vettä

Viipaloi keitetyt perunat. Silppua sipuli pieneksi ja pilko myös meetvursti viipaleet pieniksi kuutioiksi. Sekoita munien rakenne rikki, lisää pari ruokalusikallista vettä sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Paista perunoita öljyssä tai rasvassa pannulla vähän aikaa, että perunat saavat vähän väriä. Lisää sipulisilppu ja anna kuullottua perunoiden kanssa. Lisää meetvurstisilppu ja sekoita. Kaada suolalla ja pippurilla maustettu munaseos perunoitten päälle ja sekoittele vähän, että munakasseos hyytyy pikkuhiljaa tasaisesti. Laita kansi päälle, niin se auttaa hyytymistä.
Valuta munakas pannulta, kun pinta on melkein hyytynyt isolle lautaselle tai paistinpannun kannelle. Käännä pannu munakkaan päälle ja käännä oikeinpäin niin, että munakkaan kypsä puoli on nyt  ylöspäin. Laita kansi päälle ja anna hyytyä pohjasta pienellä lämmöllä vielä hetken.




2 kommenttia: