maanantai 1. syyskuuta 2014

HYVÄ TUOKSU YRTTIBOSTONISTA!
 Palautuminen viikonlopun muuttourakasta oli tämän illan tavoitteena. Tytär aloitti opinnot ja muutti viikonloppuna ja olemme kuskanneet ja kantaneet tavaroita ja puunanneet paikkoja. Vaikka se on haikeaa, että koti tyhjenee, niin saman aikaisesti sitä iloitsee nuorten puolesta. Mutta aika tavalla sitä väsähtää, kun ei juuri lepoa viikonloppuna ollut.
Tänään siis jumppa jäi suosiolla väliin ja keräilin tyynessä säässä töiden jälkeen pihalta omenoita ja kriikunoita ja kasvimaalta yrttejä. Iltapalaksi olikin sitten aika leipoa. Ihana yrttien tuoksu levisi uunista, kun otin valmiin bostonleivän pois. Yrttien ja 3-viljan sämpyläjauhojen ansiosta aika terveellistä herkkua!









YRTTIBOSTONLEIPÄ

2 ½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
½ rkl hunajaa
½ tl suolaa
6 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
¼ dl öljyä
1 dl basilikaa hienonnettuna
½ dl ruohosipulia hienonnettuna

Yrttitäyte
1 salottisipuli
öljyä
rouhittua mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
100 g ruohosipulituorejuustoa (tai maustamatonta) 


Lisää lämpimään veteen (42 C) hunaja sekä suola.
Lisää jauhoja ja kuivahiiva vähitellen samalla vaivaten. Kun olet lisännyt lähes kaikki jauhot, lisää öljy taikinaan. Alusta joukkoon yrtit ja jatka lisäten jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan nousta (n. tunnin) peitettynä vähintään kaksinkertaiseksi.
Valmista täyte. Silppua salottisipuli pieneksi, kuullota vähän aika öljyssä pannulla ja mausta pippurilla. Anna jäähtyä.
Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Levitä täyte levylle ja rullaa.
Leikkaa taikina 8-10 osaan. Voitele pyöreän irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperia. Nosta palat vuokaan niin, etteivät ne ole aivan kiinni toisissaan. Kohota leipää peitettynä noin 20 minuuttia. Paista 200 C uunissa noin puoli tuntia.

Tätä oli aika vaikea vastustaa, siivu juustoa vielä päälle ja oli pakko hakea toinenkin pala!

2 kommenttia: