keskiviikko 15. lokakuuta 2014

HERKULLISET JUUSTOSKONSSIT
 Miten meillä on aina ongelma jostain, jota on jäänyt syömättä kaappiin. Tällä kertaa siellä tuntui olevan erilaisia juustonkannikoita - vaihteeksi. Sain jo eilen niitä upotettua mac and cheeseen, mutta edelleen niitä siellä oli.
Jumpatkin ovat syysloman vuoksi tauolla, joten energiaa piti hakea vaihteeksi keittiöstä. Siis juustojen kimppuun! Erilaisiin piirakoihin juustoa saisi hukutettua hyvinkin, mutta tänään iltapalaksi valikoituivat skonssit. Nopeaa ja hyvää tehdä aamupalaksi tai iltapalaksi. Kotikommentteina kuului, että onpa hyvää ja mureaa, vähän kuin keksiä, mutta sämpylää. Ihania  olivat teen kanssa ja väliin kaikkea suolaista tai vaihtoehtoisesti vaikka marmeladia.
JUUSTOSKONSSIT (n. 9 kpl)

3½ dl jotain jauhoja (meillä vehnä- ja 3 viljan sämpyläjauhoja)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1 rkl hunajaa
100 g/1 dl (½ prk) kermaviiliä (tai jogurttia tai piimää)
1 kananmuna
n. 50g (reilu kourallinen) juustoraastetta
Päälle
kananmunaa
seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita

Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon margariini murumaiseksi. Riko kananmuna lasiin ja sekoita. Kaada melkein kaikki taikinan sekaan (jätä vähän voiteluun). Lisää hunaja, viili ja juustoraaste. Sekoita kaikki nopeasti sekaisin.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä n. 6 cm halk. olevalla lasilla pyöreitä "leipäsiä" ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele päältä kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 C uunissa n. 12-15 min. Varo etteivät skonssit pala. 



2 kommenttia:

  1. Minä pakastan juustonkannikat ja käytän sieltä kun on tarvetta. Ihania nämä juustoskonssit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Minulle tosin käy niin, että pakastimeni on pohjaton... Unohdan aina, mitä olen sinne varastoinut :D Mutta kyllä, nämä maistuivat!

      Poista