sunnuntai 26. lokakuuta 2014

PERUSJAUHEMAKSAPIHVIT JA KARPALOHILLO

 Kosteanhämärän sunnuntain ajanvietteenä oli mm. maksapihvien tekeminen. Syksyllä tein näitä omenan kera, mutta nyt mentiin aika "perustaikinalla". Siinä vaiheessa, kun olin paistanut jo puolet pihveistä, huomasin, että puolukkahillo oli lopussa. Eikä pakastimessakaan ollut yhtään puolukkaa. Onneksi olin saanut vähän aikaa sitten äidiltäni karpaloita runsain mitoin, joten pikaisesti oli ryhdyttävä hillon tekoon.
Onneksi maksapihvien paistamiseen kului aikaa, joten ehdin saada hillonkin valmiiksi ja pääsimme nautiskelemaan sunnuntain rauhallisesta lounaasta.

JAUHEMAKSAPIHVIT n.  16 kpl

n. 400 g jauhettua maksaa
3-4 keskikokoista, raakaa perunaa
1 iso sipuli
1 muna
1 tl suolaa
rouhittua valko- ja mustapippuria
½ tl meiramia

Raasta peruna hienoksi. Silppua sipuli ihan pieneksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja paista pannulla öljyssä tai margariinissa pihveiksi.
Laita valmiiksi paistetut pihvit 170 C uuniin, että pysyvät lämpiminä kunnes kaikki on paistettu.
Tarjoile perunamuhennoksen, paistettujen sipulirenkaiden ja puolukka- tai karpalohillon kanssa.
KARPALOHILLO

n. 5 dl karpaloita
½ dl vettä
½ dl sokeria
1 dl hillosokeria

Laita kattilaan vesi, karpalot ja tavallinen sokeri. Anna kiehua, kunnes karpalot pehmenevät. Lisää hillosokeri ja keitä n. 10 minuuttia.
Jäähdytä kattila kylmässä vedessä ja purkita hillo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti