tiistai 21. lokakuuta 2014

VATSAA AJATELLEN - TUOREPUURO
 Puuro hellii vatsaa... Puurosta potkua päivään... Kaikenlaisia puuroa ylistäviä sanontoja kuulee aina välillä - tai ainakin kuuli joskus. Tämän päivän kaiken sortin terveysvillityksiä on niin paljon, että pää on ihan pyörällä. Smoothiet on jo tehty moneen otteeseen ja niihin lisätään joka sortin jauhetta, että olisi vielä terveellisempää. Ei tämä kansakunta varmaan enää sairastu millään, kunhan vaan osaa lisätä vähän sitä sun tätä, sinne sun tänne.

Itse olen laiska ottamaan selvää erilaisista lisäravinteista tai terveysjuomista tai mistään... Kun näin ensimmäistä kertaa sanan tuorepuuro, ajattelin, että nyt on keksitty taas jotain uutta ja ihmeellistä! Mutta tällä kertaa tutkin tarkemmin asiaa ja huomasin, että kyseessähän on tuttu juttu. Jugurttiin, rahkaan tai viiliin sekoitellaan kaikenlaista, annetaan turvota vähän aikaa - ja tuorepuuro on valmis! Puuron tästä tekee ehkä se, että sekaan lisätään usein joko kaura- tai jotain muita hiutaleita tai leseitä. No, tässä tämän aamun aamiaispuuroni. Korvaa ainakin leivän ja on ihan hyvän makuista - ja ennen kaikkea terveellistä!
TARJAN TUOREPUURO

2 dl maustamatonta jugurttia
½ dl kaurahiutaleita
1 rkl chian siemeniä (tiedetään, olen sortunut myös näihin...)
1 rkl juoksevaa hunajaa
reilu ruokalusikallinen kuivattuja marjoja (mustikka, karpalo)

Sekoita jugurttiin kaurahiutaleet ja chian siemenet sekä juokseva hunaja. Anna "tekeytyä" noin tunnin verran (tai yön yli). Ripottele päälle kuivatut marjat ja nauti aamupalana.

2 kommenttia:

  1. Mun on pitänyt useasti kokeilla tuorepuuro, mutta jotenkin se on vaan jäänyt. Hyvän kuuloinen puuro!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää olikin, periaatteessa "puuro" itsessään ei kovin paljon maistunut, mutta nuo kuivatut marjat tekivät siitä hyvän. Yhtä hyvinhän voisi käyttää banaania tai muita hedelmiä puuron kanssa. Kokeillaan siis eri vaihtoehtoja :)

      Poista