tiistai 4. marraskuuta 2014

KASVISPASTAA KIIREISEEN ARKEEN
 Kiireiset tai ei-kiireiset arki-illat pitää usein selvittää vauhdikkailla ruokailuilla. Joko niin, että ruoan pitää valmistua nopeasti tai niin, että perheessä kaikki käyvät vain pikaisesti keittiössä haukkaamassa jotain ja rientävät itse kukin harrastuksiinsa.
Tänään haasteena oli kauhea nälkä kotiin tullessa ja toisaalta aika tyhjä jääkaappi. Jääkaapissa ei ollut yhtään lihaa, kanaa, kalaa... Kasviksia löytyi, samoin juustoja ja kananmunia. Hmmm...Jostain syystä pasta alkoi viehättää. Ja sitten vain kastikkeen kimppuun.
Pastasta tuli niin hyvää, että piti syödä vielä toinenkin lautasellinen - ja sen jälkeen ei ollutkaan kiire minnekään!









KASVISPASTA

2 porkkanaa
½-1 kesäkurpitsaa
2-3 rkl öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
pala purjoa
1 iso tomaatti
pieni prk (210g) Mutti tomaattimurskaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
pari hyppysellistä oreganoa
1 rkl balsamicoa
1 tl sokeria

linnunpesäpastaa tai tagliatellea

Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi purjo. Kuutioi tomaatti.
Laita pasta kiehumaan. Keitä pari minuuttia alle ohjeajan ja valuta.
Laita samaan aikaan wokkipannuun (tai tavalliseen) kuumenemaan öljy. Lisää sekaan sipuli- ja valkosipulisilput. Anna pehmetä vähän aikaa. Lisää sekaan porkkana- ja kesäkurpitsaraasteet. Kuullottele taas vähän. Lisää purjot ja sekoita. Lisää kaikki mausteet ja sekoita, kaada sekaan tomaattimurska ja sekoita vielä. Lisää viimeiseksi tomaattikuutiot. Anna niiden lämmetä.
Kaada sekaan pasta ja sekoita nostellen.
Tarjoa parmesan-raasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti