maanantai 3. marraskuuta 2014

SACHERKAKKU HALLOWEEN-JUHLIIN
 Viikonloppuna oli taas aika perinteisten, ystäväni järjestämien Halloween-juhlien. Riemullinen ilta hauskoine ohjelmineen, pukeutumisineen ja tietenkin herkkuineen on taas sivu muistojen kirjassa. Tällä kertaa minulle osui jälkiruoan valmistus ja sekin oli helppoa, kun siihen tuli selkeä tilaus: Sacherkakku. Tein sitä itse asiassa ensimmäistä kertaa ja kahlasin läpi reseptiviidakkoa tovin. Pienillä omilla tuunauksilla sain aikaan ihan maittavan herkun ja kastikkeeksi vatkasin runsaasti Flora Vanillaa. Nam!

SACHERKAKKU (n. 10 hengelle)

1 dl sokeria
150 g voita
100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
4 kananmunaa
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
margariinia vuoan voiteluun
korppujauhoja
1 prk säilöttyjä aprikooseja
aprikoosipurkin lientä
Kuorrute
150 g tummaa suklaata
100 g voita
1 tl sokeria
½ dl vettä
Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja suola.
Sulata suklaa mikrossa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen puoli desiä voi-keltuaisvaahtoa. Sen jälkeen suklaan ja voi-keltuaisvaahdon voi yhdistää (ilman että seos muuttu rakeiseksi).
Sekoita leivin-, vehnä- ja perunajauho ja siivilöi taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja sekoita ne varovasti esim. nuolijalla taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pöyreään vuokaan. Paista kakkua 140 asteessa tunnin verran.

Anna kakun jäähtyä ennenkuin kumoat sen vuuasta. Soseuta aprikoosit haarukalla. Halkaise kakku. Levitä aprikoosimurskaa pohjalevyn päälle reilusti. Voit lisätä myös 2-3 rkl aprikoosimehua kostutukseksi. Laita päällislevy täytteen päälle ja kostuta myös sitä vähän mehulla.
Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa. Lisää pehmeä voi ja sokeri suklaaseen. Lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Tasoittele tasaiseksi, älä unohda reunoja.
Tällä kertaa kakku sai Halloween-koristelun eli muutaman hämähäkin ja muurahaisen sekä tomusokerihunnun. Jos joku ihmettelee, miksi kakun päällä on kruunu, niin sekin liittyi juhlien teemaan, kyseessä olivat nimittäin Kuninkaalliset Halloweenit :)


2 kommenttia:

  1. Sacher on niin herkkua. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas Anna, eiköhän suurin piirtein kaikki, joka sisältää paaaaaaljon suklaata, ole niin herkkua :D

      Poista