perjantai 21. marraskuuta 2014

YRTTIÖLJY,RAPEAKSI PAISTETTU LOHI
 JA KASVISPYREET
 Tytär oli tulossa perjantaina viikonlopuksi kotiin ja kun kysyin, mitä ruokaa voisin tehdä, oli toivomuksena: jotain erilaista. Tällä tarkoitettiin kuulemma sitä, että opiskelija kokkaa itse "tavallisia" ruokia, joten kotona voisi olla jotain erilaista. Eipä siis ollut kovinkaan tarkat toiveet, joten kaupasta tarttui vähän kaikkea mukaan.
Perjantai-illaksi päädyin rapeaksi paistettuun parmesan-loheen ja pitkään mietin mitä sen kanssa tarjoaisin. Tytär ei ole kovinkaan suuri perunafani, mutta kaikki muut kasvikset ja juurekset käyvät. Värit ratkaisivat tällä kertaa kukkakaalin ja punajuuren eduksi. Eli halusin lautaselle energisoivia värejä! Ripaukset yrttiöljyä kalalle ja voilá! aikamoisen herkullinen ateria oli siinä.
YRTTIÖLJY

½ dl oliiviöljyä
basilikaa
tilliä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

Laita öljy, yrttien lehdet ja mausteet tehosekoittimeen. Surauta sileäksi ja maista, tarvitseeko lisätä jotain mausteita.


KUKKAKAALI- JA PUNAJUURIPYRE
kukkakaalia           punajuuria
vettä                 vettä
ruokakermaa           ruokakermaa
suolaa                suolaa
mustapippuria         salottisipuli

Kuori punajuuret ja pilko sekä kukkakaalit että punajuuret ja salottisipuli. Keitä vähässä vedessä erikseen melkein kypsäksi. Soseuta sauvasekottajalla molemmat vuorotellen ja lisää loppuvaiheessa ruokakermaa ja mausteet. Voit tehdä pyreet valmiiksi ja lämmittää niitä vähän, jos ne ehtivät jäähtyä, kun paistat lohen.                      


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti