maanantai 1. joulukuuta 2014

GLÖGI MAUSTAA MUFFINSSIT
 Pikkujouluaika on herkuttelun aikaa. Kaikkea hyvää tulee syötyä ja juotua päivästä toiseen. Sunnuntain päiväkahviaikaan tekee aina mieli tehdä muutenkin jotain makeaa kahvin kanssa ja tällä kertaa löysin ohjeen glögimuffinsseihin. Tai muffineihin, kuten monet sanovat. Vähän mukaillen alkuperäistä ohjetta (Viinilehdestä sekin), tein mausteiset muffinssit, mutta kuorrutuksen kanssa meinasi mennä hermot. Ei muuten, mutta maapähkinöiden kuoriminen ei ole järkevien ihmisten hommaa. No, sain kuorittua niitä tarvittavan määrän kuitenkin ja tehtyä siis myös kuorrutuksen. Joka olikin tosi hyvä ja sopi mainiosti tähän glögin ja piparimausteiden joukkoon.
GLÖGIMUFFINSSIT n. 12 kpl

1 dl sokeria
1 appelsiinin kuori
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua cayennepippuria
125 g margariinia
2 pientä kananmunaa
100 g creme fraichea
1 dl valmista glögiä
Kuorrutus
1½ dl kuorittuja maapähkinöitä
80 g margariinia
1 1/4 dl tomusokeria
1/4 tl kanelia

Sekoita sokeri ja appelsiininkuoriraaste keskenään ja anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muita aineita (ja syöt sen appelsiinin, jonka kuoren raastoit).
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Vatkaa appelsiinisokeri ja margariini keskenään vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten ja lisää sitten myös creme fraiche vatkaten.
Kaada sekaan kuivat aineet ja glögi vuorotellen. Sekoita vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 C n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen aineet tehosekoittimessa sekoittaen. Pursota tai lusikoi muffinssien päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti