sunnuntai 21. joulukuuta 2014

JOULUINEN KARPALO-FUDGETOSCAKAKKU
 Tänä jouluna suosikkimarjani on selvästikin karpalo. Tuntuu, että laitan sitä joka paikkaan, mutta se vaan on niin hyvää. Ja ansio ja kiitos vanhemmilleni, jotka kävivät keräämässä karpaloita niin paljon, että niitä riittää vielä pitkään.
Tällä kertaa kaupasta tarttui käteen Dr. Oetkerin Joulureseptilehtinen (ei maksettu mainos :D) ja sieltä päätin kokeilla tätä toscakakkua. Taas tietysti omilla muokkauksilla sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Eli puolukka vaihtui karpaloon ja fariinisokeri tavalliseen sokeriin ja sen semmoista.
Ihanan makuinen kakku pääsi tänään kahvipöytään. Vähän makeaa toffeeta ja kirpeää karpaloa taikinassa ja päällä paksu kerros karamellisoituja mantelilastuja. Ei mikään keventäjän unelma vaan täyttä tavaraa!
KARPALO-FUDGETOSCAKAKKU

Pohja
2 kananmunaa
1½ dl sokeria (tai fariinisokeria)
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ d karpaloita (tai puolukoita)
1 pss Dr. Oetker Fudge Chunks (tai pieniksi paloiteltuja fudgeja)
100 g voita tai margariinia sulatettuna
Päällys
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa
150 g mantelilastuja (tai kaikkia erilaisia manteleita: lastuina, rouhittuna ja kokonaisina, jotka itse puolitat)

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vähän sulaneet (ja ainakin osin puolitetut) karpalot ja fudgerakeet. Sekoita jauho-karpaloseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kääntele voisula vielä nopeasti joukkoon. Kaada seos vuokaan, jonka halkaisija on n. 22-24 cm. Paista 200 C uunissa n. 15 minuuttia.
Tee sillä välin tosca-päällinen. Laita kaikki aineet manteleita lukuun ottamatta kattilaan. Lämmitä seosta kunnes se kiehahtaa. Lisää mantelilastut ja sekoita. Ota pois liedeltä. Kaada manteliseos esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen, ainakin noin 15 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti