maanantai 26. tammikuuta 2015

SITRUUNAINEN PINAATTIRISOTTO
 Takuuvarma viikonlopun iltaruoka kahdelle aikuiselle on ainakin meillä risotto. Milloin minkäkin makuisena. Samalla kun toinen sekoittelee riisiä ja lisäilee nestettä pikku hiljaa, toinen kyselee Trivial Pursuit -kysymyksiä. Aika kuluu kuin huomaamatta ja pian onkin jo aika istua nauttimaan!
Tällä viikolla meillä on käytetty vuoroin lehtikaalia ja vuoroin pinaattia eri ruokiin ja tänään oli vuorossa Baby pinaatti. Sehän on siitä hyvää, että sitä ei tarvitse ryöpätä. No, tässä sitä tosin kypsennetään vähän, mutta sitä voisi hyvin käyttää esim. salaatteihin sellaisenaan. Sitruuna antoi tähän myös ihanan makusäväyksen.
Itse käytän usein risottoihin emmental-juustoa, koska rakastan sen makua ja "venyvyyttä". Tosin annoksen päälle pitää sitten raastaa paljon parmesania.
Lasillinen keskitäyteläistä punaviiniä sopii täydentämään makuja, olkaa hyvä!
SITRUUNAINEN PINAATTIRISOTTO (4 heng.)

1 iso salottisipuli (tai banaanisalottisipuli)
3 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
n. 6-7 dl kasvislientä
rouhittua mustapippuria
n. 50-100 g baby-pinaattia
½-1 dl emmental-juustoraastetta
½ sitruunaa (kuoriraaste + mehu)
1 rkl voita
kourallinen pinjan siemeniä
parmesan-juustoa 

Pilko salottisipuli pieneksi ja kuullottele sitä vähän aikaa öljyssä. Lisää riisit ja anna niitten myös imeä öljyä itseensä. Lisää desin verran vettä ja anna imeytyä sekoittaen riisiin. Lisää mielellään kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan riisin joukkoon ja annan imeytyä aina lisäämisen välillä. Sekoittele koko ajan, niin riisistä tulee "kermaista".
Lisää lopussa suikaloidut pinaatit, mustapippuri ja juustoraaste. Raasta puolen sitruunan kuori ja purista siitä mehu ja sekoita joukkoon. Lisää voinokare ja sekoita.
Paahda kuivalla pannulla vähän aikaa pinjan siemeniä ja lisää risoton päälle. Raasta lopuksi annosten pinnalle parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti