keskiviikko 7. tammikuuta 2015

TÄYTETTYÄ KANAA JA YRTTIOHRATTOA
 Tutkaillessani kevyitä reseptejä löysin Kevennyksen sivuilta monta kiinnostavaa vaihtoehtoa. Tämä resepti oli tehty alun perin kalkkunasta, mutta kaupan valikoimat olivat joulun jälkeen heikot ja päädyin ostamaan broilerin fileitä. Ja risotosta meillä tykätään tosi paljon, joten ohrasta tehtynä hiilaritkin ovat "ystävällisempiä" eli pitkäkestoisia ja ohra on kuitupitoisempaa kuin riisi. 

Söimme vähän pidemmän kaavan mukaan eli aterian aluksi linssi-kasvisröstejä ja sitten pääruoaksi täytettyä kanaa ja ohrattoa. Jälkiruoan jätimme suosiolla toiseen kertaan, sillä vatsat tulivat niin täyteen näistä kevyistä ruoista. Kevyttä, mutta täyttävää!

Sain joskus ystävältäni tällaisia ihania servettejä ja tämä päivä oli kuin tehty niitä varten!














TÄYTETTYÄ KANAA JA OHRATTOA


4 broilerin rintafilettä
½ pussia pakastepinaattia
muutama aurinkokuivatun tomaatin siivu
kourallinen cashewpahkinöitä
öljyä paistamiseen
suolaa
pippuria


Viillä rintafileisiin taskut.
Laita sulatettu pinaatti, tomaatit ja pähkinät monitoimikoneen leikkuriin ja jauha tahnaksi. Täytä broilerin taskut tahnalla. Paista pannulla väri broilereihin, mausta suolalla ja pippurilla ja jatka paistamista uunissa (175 C) n. 10-15 minuuttia riippuen lihan paksuudesta.




OHRATTO


2 dl ohrahelmiä
1 sipuli
2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 kasvisliemikuutio
n. 6 dl vettä
suolaa
mustapippuria
(½ dl ruokakermaa)
(½ dl juustoraastetta)
persiljasilppua
ruohosipulisilppua


Silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä vähän aikaa. Lisää ohrahelmet ja sekoita vähän aikaa. Lisä pari desiä vettä ja sekoittele. Lisää liemikuutio ja sekoita.
Lisää vettä pikku hiljaa, kun edellinen erä alkaa olla imeytynyt. Sekoittele vähän väliä (tai koko ajan).
Maista loppuvaiheessa (n. 15 -20 min alusta), ohra saa jäädä al denteksi. Voit lisätä kermaa ja juustoraastetta tai vain toista tai jättää molemmat pois. Lisää lopuksi persilja- ja ruohosipulisilppua oman maun mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti