maanantai 9. helmikuuta 2015

CURRYKANAPIIRAS ILLAKSI
 Kukaan muu ei varmaan ole niin suuri suolaisten piirakoiden fani kuin minä. Voisin tehdä ja syödä niitä yhtenään. Varsinkin iltaisin ei mikään maistu teen kanssa niin hyvältä kuin joku piirakka. Ja piirakoihin voi upottaa myös kaikenlaista kaapista löytyvää.
Tällä kertaa olin hankkinut jauhettua kanaa ja ajatellut tekeväni kanahampurilaisia, mutta aina välillä suunnitelmat muuttuvat. Niin nytkin. Ja siinä sitten päädyin paistamaan kananjauhelihan muruiksi ja maustoin sitä ja heittelin vielä sekaankin kaikenlaista. Herkullinen, currynmakuinen piirakka oli tosi ruokaisa ja taas vähän erilainen, kuin mitä aiemmin olen tehnyt. Kannattaa kokeilla. Laitoin piirakkaan myös jämäpalan Aura-juustoa, mutta se oli turhaa ja toi vain liikaa suolaisuutta piirakkaan. Joten jätin sen myös reseptistä pois.
CURRYKANAPIIRAKKA

Pohja:
150 g mrgariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä
Täyte:
400 g kananjauhelihaa
1 sipuli
reilusti currya
suolaa
mustapippuria
2 dl maissia
nippu ruohosipulia
1 dl raejuustoa
1-2 dl emmental-juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa

Tee ensin pohja. Nypi rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä leseet sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Paista kananjauheliha pannulla kypsäksi, lisää silputtu sipuli ja anna kuullottua. Lisää pakastemaissit sekaan sulamaan. Mausta reilusti currylla ja muilla mausteilla. Silppua sekaan reilusti ruohosipulia.
Levitä kanaseos piirakkapohjan päälle. Ripottele raejuusto seuraavaksi ja sen jälkeen emmental-raaste. Vatkaa munat ja kerma keskenään kevyesti ja mausta. Kaada piirakan päälle varovasti.
Paista 200 C uunin alatasolla n. 40- 45 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti