sunnuntai 22. helmikuuta 2015

MAKEA MANTELI-OMENAPIIRAKKA
 Tänään jatkui pakastimen tyhjennys eli sieltä löytyi omia, valmiiksi kuorittuja ja viipaloituja omenoita. Usein käytän niitä perinteiseen Mamman marjapiirakkaan, mutta tällä kertaa halusin yhdistää omenat kondensoituun maitoon. Sitähän yleensä keitellään tuntitolkulla, että saadaan aikaan herkullista kinuskia, mutta tähän piirakkaan, kuten myös otsikkokuvan Key lime piehin, kondensoitu maito sekoitetaan sellaisenaan.
Tämä piirakka pitää muistaa tehdä ajoissa, että se ehtii jäähtyä, koska silloin maut ovat parhaimmillaan. Ja tämäkin piirakka on blogeissa kiertänyt ja varmaan jokaisella vähän tuunautunut. Itse löysin reseptin Voikukkapelto-blogista ja pienellä hienosäädöllä se on nyt tässä.
MANTELI-OMENAPIIRAKKA

Pohja:
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:3-4 hapanta omenaa ohuiksi viipaloituina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:

3 rkl Wiener nougat crushia
50 g (1 pss) mantelilastuja




Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina joko rasvatun ja korppujauhotetun tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori ja viipaloi omenat ja laita ne pohjataikinan päälle. Ripottele päälle kanelia. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan omenoiden päälle. Lopuksi ripottele pinnalle Wiener nougat ja mantelilastut. Paista 175 C uunissa alatasolla n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti