tiistai 10. helmikuuta 2015

SITRUUNAINEN BROWNIES
 Herkuttelu kuuluu ehdottomasti aina viikonlopun kahvihetkiin. Kun tuijottelee tarpeeksi kaappeihin, alkaa idea leipomiseen yleensä myös syntyä. Omista kaapeistani löytyi suklaata ja sitruunarahkaa. Olen tehnyt brownieseja ennenkin, mutta yleensä olen laittanut päälle tuorejuustoa. Nyt päätin siis toteuttaa tämän leipomisen rahkalla. Kaapeista löytyi myös pieniä vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä, joten sekaan vaan nekin.

Brownies on leivonnainen, joka paranee parin päivän sisällä, kun saa vetäytyä jääkaapissa. Niin kävi tämänkin kanssa. Ihanaa, kosteaa, makeaa ja suolaista - kaikkea samassa paketissa! Päälliseksi valikoitui siis sitruunarahka, koska sitä sattui olemaan kaapissa, mutta omaan makuuni olisi ehkä soveltunut paremmin vaniljarahka. No, kaikkea pitää kokeilla ja ajattelin etenkin siskoani tätä tehdessäni, koska hän ei ole juuston ystävä. Tässä siis rahkalla sai hyvin korvattua tuorejuuston. Ja sain myös ilahdutettua ystäväänikin, jolle kuskasin muutaman palan iltateen seuraksi!
SITRUUNAINEN BROWNIES (n. 30 palaa)

Pohja:
150 g margariinia
200 g tummaa taloussuklaata 
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Päällinen:
200 g sitruuna- (tai vanilja-) rahkaa 
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
kourallinen pieniä vaahtokarkkeja
1-2 dl suolapähkinöitä


Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja suklaaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoita piirakan pinta. Ripottele päälle suolapähkinät ja vaahtokarkit ja painele vähän taikinan sisään.
Sekoita päällisen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele rahkaseosta kasoiksi päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita pinnalle.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti