lauantai 21. maaliskuuta 2015

ARVONTA JA NOPEA BANOFFEE
 Messukeskuksessa on 26.-29.3.2015 Kevätmessut, jotka sisältävät Kevätpuutarha, OmaMökki, Oma Koti, Sisusta! ja Lähiruoka & Luomu -osastot sekä Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut. Itse olen innolla menossa tutkimaan Lähiruoka & Luomu tarjontaa.
Sain ilokseni kaksi pääsylippua messuille arvottavaksi blogissani, joten joku teistä voi voittaa itselleen ja ystävälleen liput.
Riittää, että käyt kommentoimassa blogiani alareunan kommentit -osiossa. Arvonta päättyy sunnuntai-iltana 22.3. klo 21.00, kiireesti siis kommentteja jättämään. Ja jätä yhteystietosi, niin otan henkilökohtaisesti yhteyttä heti sunnuntai-iltana, että saan osoitteesi, mihin lähetän liput!
Sitten herkkuihin. Eli olin perjantai-iltana mukavassa naisten illanvietossa ja olin luvannut emännälle tuoda mukanani jotain makeaa. Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla Banoffeeta, jota söin vuosi sitten lomareissullani ja se vei silloin täysin kielen mennessään. Aikarajoituksen vuoksi päädyin tällaiseen nopeaan torttuun, eikä jää viimeiseksi kerraksi. Niin hyvää tästä tuli. Halusin tehdä pintaan vielä kevyen marenkikuorrutuksen, mutta sen voi jättää hyvin poiskin. Silloin tämä käy myös kananmuna-allergikoille.
BANOFFEE 

Pohja:
250 g Digestive keksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte:
100 g voita
100 g fariinisokeria
1 prk kondensoitua maitoa
Päälle:
3 banaania
3 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
suklaata
Kuorrutus:
2 munan valkuaista
3 rkl tomusokeria
suklaata

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin muovipussissa. Sulata voi ja lisää keksiseokseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja laita muruseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita kattilaan sulamaan voi. Kun se on sulaa lisää fariinisokeri ja anna sulaa. Kun sokeri on sulanut lisää kondensoitu maito (sitä ei siis keitetä ensin vaan suoraan purkista - helppoa!) ja sekoita koko ajan. Tämä vaihe kestää vain pari minuuttia eli ota kattila pois liedeltä, kun seos paksuuntuu. Kaada se heti keksipohjan päälle, sillä seos jatkaa kiehumistaan ja saattaa muuten helposti palaa pohjaan. Laita torttu tässä vaiheessa jääkaappiin noin tunniksi hyytymään.
Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Siivuta banaanit ja lisää reilu puolet kerman sekaan. Kaada kermavaahto tortun päälle, asettele sen päälle loput banaaniviipaleet ja raasta päälle suklaata. Tässä vaiheessa piiras olisi jo valmis tarjottavaksi, mutta voit siis jatkaa vielä marengin teolla.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi siten, että kun kallistat kulhoa, mitään ei valu. Sekoita puolet tomusokerista sekaan ja jatka vatkaamista vähän aikaa. Sekoita loput sokerit ja vatkaa vielä vähän. Kumoa valkuaisvaahto piiraan päälle. Muotoile vähän lusikalla. Ruskista pintaa varovasti kaasupolttimella. Sulata muutama suklaapala ja koristele piiraan pinta sillä.


4 kommenttia:

  1. Oli hyvää, kiitos <3 ja liput kiinnostavat ;) t. Leena

    VastaaPoista
  2. Banoffee oli erinomaista ja kevämessuille haluaisin myös. T. Tiina H.

    VastaaPoista
  3. Haluaisin osallistua messulippujen arvontaan. T. Roosa H.

    VastaaPoista
  4. Osallistun arvontaan - nyt mac&cheese uuniin :)

    VastaaPoista