sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

FLATBREAD - vaihtoehto pizzalle
 Aina välillä tulee vastaan jotain tuttua, mutta jotain huvittavaa. Tuttua oli tällä kertaa tämä flatbread - vähän kuin leipä, vähän kuin pizza. Ja huvittavaa sen suomennos: littuleipä! Kuka keksii antaa nimeksi littuleipä. Mutta herkullista tämä FLATBREAD oli. Uusimmassa Kotivinkki -lehdessä oli tähän ohje, jota hieman muokkasin. Ja paistoajaksi oli lehdessä laitettu 5 minuuttia, mutta itselläni siihen meni kuitenkin n. 10 minuuttia. Eli tarkkailkaa tilannetta tehdessänne!
Päätettiin ahkeroida lauantaina yhdessä keittiössä ja syödä hartaasti kaikkea. Tuloksena oli tyttären tekemiä deviled eggejä eli keitettyjä munia, joiden päälle tulee majoneesista, keltuaisesta ja mausteista seos. Ihania ja hyvä vinkki myös pääsiäiseksi. Mies paistoi naudan ulkofilepihvejä ja teki niille hyvän kastikkeen. Lisäksi keitettiin parsakaalia ja itse tein siis tätä flatbreadia. Taisivat saada iltasämpylät ja -pizzat kovan kilpailijan!
FLATBREAD (4 kpl)
Pohja:
25 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
4 rkl valkosipulilla maustettua öljyä
1 pkt ilmakuivattua kinkkua (n. 12 viipaletta)
2 palloa mozzarella
4 dl raastettua parmesania tai Västerbotten-juustoa
sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
rucolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja veden lämmön tulisi olla 42 C.
Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi n. 40 min.
Kauli taikinasta 4 soikeaa leipäpohjaa. Pirskottele pohjille öljyä (itse laitoin öljyä vähän liikaa) ja lado päälle kinkut ja viipaloita mozzarella. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 250 C uunissa keskitasolla n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit leivät suolalla ja pippurilla ja laita viimeiseksi päälle rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti