maanantai 30. maaliskuuta 2015

KEVÄTMESSUILTA INSPIRAATIOITA
 Maaliskuuhun ajoittuvat aina kevätmessut Helsingissä ja tänä vuonna pääsin mukaan bloggaaja-passilla - aika hienoa. Meni kuitenkin sunnuntaihin asti ennen kuin vihdoin ehdin Messukeskukseen. Keskityimme ystäväni kanssa kiertelemään Lähiruoka&Luomu- ,Sisustus- ja Puutarhaosastoja. Totesimme yhdessä, että messut tuntuvat olevan vuosi vuodelta laadukkaammat ja laajemmat. Kaikenlaista tuli maisteltua ja kokeiltua ja jotain pientä tuli hankittua kotiinkin. Tässä kuvasatoa messuilta:

Maistelimme ensin kotimaista luomurypsiöljyä, joka maistui todella pehmeälle ja hyvälle. Sitä myy mm. Ruohonjuuri pääkaupunkiseudulla.




Samoin kävimme makustelemassa Riihipuodin luomuohrapuuroa, jota oli haudutettu parikymmentäminuuttia ja maistui lempeän herkulliselta.


Uusi tuttavuus oli hamppu ja sen siemenet. Tuli ihan mieleen sesamin siemenet, mutta nämä ovat kotimaisia ja ravintoarvoltaan täydellistä superfoodia sisältäen omegat, proteiinit ja kuidut.
Hamppufarmin nettisivuilta voit käydä tarkemmin tutustumassa tuotteisiin.


 Ruokapuolelta siirryimme sisustuspuolelle ja ensimmäisenä tapasimme viehättävän Minnan, jonka Via Minnet -liike myy ihania luonnonmateriaaleista valmistettuja koruja ja asusteita.
Cup and bowl -osastolta oli pakko hankkia uusi kesäinen keittiöpyyhe, joka on täyttä pellavaa (kyllä vaan, se ylärivin ihastuttavan vanhanaikaisen kukikas).
 Mahtavan värikkäältä Iloisen keittiön osastolta lähti mukaan mm. iloisen punaiset silikonipihdit.

 Kivipihan kauniissa pihapiirissä näimme sekä taidoikkaita laatoituksia että ihanaa keväistä kukkaloistoa. 
Kivipihan Kirsi myös kertoili osastolla olleista kasvilavoista, jotka oli tehty lavakauluksista ja niihin liitetyistä lasikansista. Ne olivat Strömsön tuotantoa. Ja kaikkea muuta puutarhan apua ja somistusta oli myös tarjolla mm. hauska peltinen purkki siemenpusseja varten.



 Välillä pysähdyttiin kevyelle välipalalle, että jaksettiin luuhata vielä puutarhapuoli läpi.
Tähän kauniiseen kukkasiementen kirjoloistoon päätän messukatsauksen. 
Kesää odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti