sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

TÄÄLLÄ TAAS!
 MOJITOT MIELESSÄ JA SUUSSA
 Ihana loma on takana ja ihana arki edessä! Tasapainon vuoksi arjen ja pyhän vuorottelu on tärkeää - ja myös siksi, että osaa arvostaa niitä molempia. Vuorollaan sitä touhukasta arkea ja sitten taas rentoa lepäilyä.
Pieni hinku oli jo päästä keittiöönkin vaikka suuresti arvostan sitä, että pääsee istumaan valmiiseen pöytään jonkun toisen tekemää ruokaa maistelemaan. No vyötärönauha pinkeänä kaikesta syömisestä ja juomisesta kahden viikon loman jälkeen muistuttaa siitä, että nautinnot ovat elämän suola ja sokeri :)

Lomamakuihin kuuluu usein raikas mojito -juoma ja ilahduin, kun löysin uudesta Pirkka -lehdestä lohi-mojito-reseptin. Mielenkiintoista! Sehän meni heti kokeiluun, sillä ajatuksena oli muutenkin valmistaa jotain kevyempää illaksi, että laskeutuminen arkeen vähän helpottuisi. Erittäin hyvän makuinen kalaruoka, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Lisukkeeksi tein papulisäkettä, jota olen tehnyt monesti ennenkin. Tällä kertaa maustoin sitä vähän balsamicolla ja lisäsin lopuksi kourallisen suolapähkinöitä, että saatiin vähän purutuntumaa ruokaan. Ja lopuksi (tai siinä välillä) keitin parsakaalia. Kaikkiaan onnistunut ja suht' kevyt annos!

MOJITO-LOHI UUNISSA

n. 700-800 g ruodoton lohifilepala
suolaa
mustapippuria
Mojitoöljy:
1-2 valkosipulinkynttä
½ limen mehu
½ limen raastettu kuori
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
(½ tl kuivattua minttua)
½ tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
Koristeeksi limen lohkoja (ja mintun lehtiä).

Leikkaa veitsellä kalaan melkein nahkaan asti ulottuvia viiltoja poikittain ja mausta kala reilusti suolalla ja mustapipppuriripauksella.
Tee mojitoöljy. Hienonna valkosipuli ja chili, josta on poistettu siemenet. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoittajaa) ja surauta sekaisin. Levitä seosta esim. nuolijalla kalan viiltoihin ja pintaan.
Paista 175 C uunissa 20-30 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Meillä oli aika paksu filepala, joten annoin sen olla uunissa n. puoli tuntia. Anna vetäytyä foliolla peitettynä kymmenisen minuuttia. Sen aikan ehdit hyvin valmistaa esim. papulisäkkeen.
Koristele ja tarjoile kala.
Jälkiruokana nautiskeltiin vielä lomarippeiden viimeiset mojitot, joiden resepti on tässä KLIK . Tavallisen sokerin sijaan käytimme tällä kertaa ruokosokeria, josta tulee parempi maku. Se laitetaan suoraan lasin pohjalle, josta sitä saa sekoitella sulamaan pikkuhiljaa juomaa juodessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti