keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

ANNIN SEMIFREDDO & JÄÄTELÖ
 Tytär pohti pitkään, mitä tekisi pääsiäispäivänä jälkiruoaksi ja päätyi kokeilemaan vaniljaista semifreddoa. Se on jäätelön ja jäädykkeen välimuoto, jota usein käytetään jäädytettävissä piiraissa tai leivoksissa. Meillä tästä tuli ensimmäisenä päivänä ihanan pehmeä ja täyteläisen vaniljan makuinen jäätelö ja toisena päivänä enemmän jäädykkeen kaltainen herkku. Annos itsessään ei ole kovin iso eli siitä tulee neljälle reilut annokset tai "hillityt" kipolliset kuudelle. Tarjoiluun Anni käytti passionhedelmää, joka sopii loistavasti pääsiäiseen.
VANILJA-PASSION-SEMIFREDDO

2 kananmunaa
1 dl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
100 g (½ prk) vaniljarahkaa
2 passionhedelmää

 Laita ensin n. 1½ litran vetoinen metalliastia pakastimeen ja anna olla siellä sen aikaa, kun valmistat semifreddon.
 Erottele kanamunan valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sen jälkeen sekoita keltuaisiin tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.
 Vatkaa sen jälkeen eri kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon rahka sekoittaen kunnolla. Sen jälkeen lisää nostellen esim. nuolijalla keltuais-sokeriseos ja viimeisenä varovasti valkuaisvaahto.
 Kaada vaahto pakastimesta otettuun kulhoon ja peitä kulho foliolla tai kelmulla. Laita pakastimeen 3 tunniksi.
Kun käytössäsi on syvä kulho, seos on tässä vaiheessa keskeltä vielä jonkun verran hyytymätöntä. Kannattaakin ottaa ensimmäiset kauhalliset kulhon reunoilta. Kolmen tunnin jälkeen saat ihanan pehmeää jäätelöä, joka on aidon vaniljan makuista.
 Jos odotat seuraavaan päivään, sinulla on jäädykettä, jota voit käyttää vaikka marjasoseen kanssa.
 Kannattaa myös kokeilla mahdollisimman laakeaa astiaa ja katsoa mitä sillä saa aikaiseksi. Se on meillä seuraavana vuorossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti