sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

KANAA LINSSIPEDILLÄ
 Sain jokin aika sitten lahjaksi ystävältäni kirjan. Kirjassa on 200 eri reseptiä kanaruokiin. Rakastan kanaruokia, joten hän tuntee minut hyvin ja onkin joskus sanonut, että minulle taitaa kohta kasvaa siivet ;)


Erilaisten keittokirjojen ja reseptien selailu ja ruokakuvien katsominen on itselleni suuri nautinto. Kuva itsessään herättää jo makunystyrät ja kuola alkaa valua. Tämä kirja asettaa haasteen valinnan vaikeudesta, sillä ihania reseptejä on niin monta. Päädyin tällä kertaa (jääkaapin sisällön perusteella) valitsemaan paprikakanan ja omien muunnelmien jälkeen siitä muodostui tällainen. 
KANAA LINSSIPEDILLÄ

n. 500 g kanaa (fileinä tai suikaleina)
oliiviöljyä
1 prk (n. 300g) punaisia linssejä (kypsiä)
1 sipuli
100-200 g kirsikkatomaatteja
80 g Baby-pinaattia (1 pss)
2 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl rosmariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pilko kaikki aineet valmiiksi (kuutioi kana, puolita tomaatit, pilko sipuli neljään osaan ja suikaloi se). Huuhtele ja valuta linssit. Huuhtele ja valuta pinaatti (ei tarvitse pilkkoa).
Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja ruskista kanoja hetken aikaa. Lisää sekaan sipulit ja sekoittele, kunnes kana on kypsää. Lisää sekaan paprikajauhe ja rosmariini, sekoittele ja lisää tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele vähän n. 3-4 min. kunnes tomaatit vähän pehmenevät.
Laita kattilaan pari ruokalusikallista öljyä ja balsamico sekä vähän suolaa ja pippuria. Kaada sekaan valutetut linssit ja pinaatit. Sekoittele kunnes pinaatti painuu vähän kasaan.
Laita linssi-pinaattiseosta lautaselle, päälle kanaa ja pirskottele lopuksi vielä vähän balsamicoa kaiken päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti