maanantai 6. huhtikuuta 2015

MANGO-JUUSTOKAKKU
 Monta lekottelupäivää pääsiäisenä luovat tilaisuuden vähän kaikkeen. Itselleni nämä päivät ovat täyttyneet lepäilyn, kokkailun ja syömisen vuorottelusta. Liikunta on jäänyt minimiin, joten huh! kun arki taas koittaa. Todennäköisesti vyöryilen mäkiä alas ja etsin hissiä ylös pääsyyn.
 Kaikki nämäkään uhkakuvat eivät saa lopettamaan herkuttelua (kuten eilisestä Perheen pääsiäispostauksesta saitte lukea. Tein kotiin pari päivää sitten tämän juustokakun (miksi näitä kutsutaan juustokakuiksi, kun ei niihin edes aina tule juustoa), ja sehän vain paranee vetäydyttyään päivän tai pari.
 Resepti löytyi Kotivinkistä, mutta puolitin sen, koska halusin vain pienen, halk. 20 cm vuokaan tehdyn kakun. Juustokakut ovat niin täyteläisiä, että tämän kokoinen kakku riittää hyvin meidän perheelle muiden herkkujen ohella. Mies totesi, että tämän kanssa voisi olla jotain kastiketta, joten toinen purkki Mango-sosetta käytettiin myöhemmin kastikkeeksi. Nam!
MANGOJUUSTOKAKKU

Pohja
200 g digestive- tai kaurakeksejä
75 g voita

Täyte
1 dl kuohu- tai vispikermaa
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl (125 g) mangososetta



Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa. Sulata voi ja lisää keksiseokseen.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (n. 2 l) ja leikkaa leivinpaperista myös suikaleet kiertämään reunaa. Taputtele esim. lusikan avulla muruseos pohjalle ja myös reunoille ainakin vähän.
 Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, tuorejuusto, sokeri, kananmuna, maissitärkkelys ja pestyn sitruunan raastettu kuori. Kumoa täyte kakkuvuokaan.
 Lusikoi mangosose teräväkulmaiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa pieni pala pois kulmasta. Pursota sose ohuena nauhana kakun pinnalle. Tee samalla sikin sokin ympyröitä.
 Pyörittele täytteen pintaa varovasti veitsen kärjellä. Tee pieniä kaaria ja ympyröitä.
 Paista kakkua 150-asteisen uunin alatasolla 1½-2 tuntia. Kakku saa jäädä vähän tutisevaksi, sillä se kiinteytyy vielä jäähtyessään.  Huom! Irtopohjavuoan reunojen alta tihkuu rasvaa, joten että vältyt käryiltä ja uunin kuuraukselta, laita vuoan alle vielä reilun kokoinen leivinpaperi ja taita reunoja vähän ylös, että valuvat rasvat jäävät siihen. 
Anna jähmettyä viileässä vähintään tunnin tai seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti