perjantai 3. huhtikuuta 2015

PÄÄSIÄISKATTAUS JA PERSIKKATRIFLE
 Nuoriso matkasi taas opiskeluistaan kotiin ja yläkerrasta kuuluu töminää ja kolinaa. Elämisen ääniä. Tullaan ja mennään ja yritetään pysyä kärryillä kenellä on auton käyttövuoro ja moneltako syödään. Ajattelen, että olen onnekas, koska ainakin ruoka-aikaan meillä edelleen kokoonnutaan yhteen saman pöydän ympärille ja vaihdetaan kuulumisia.
Kiirastorstai-iltana kokkailimme yhdessä ja tytär kattoi meille kauniin pöydän ja teki myös jälkiruoan. Olin ostanut kevätmessuilta Sisustusliike Dayn vihreät paperinarutabletit ja niillä saatiin muun ohella kattaukseen pääsiäistunnelmaa.

Keittiön laatikosta löytyi joskus vuosia sitten hankkimani kynttilänjalkojen pääsiäismansetit.
Viinipullon ympärille tytär kietoi väreihin sopivan lahjanauhan ja varastosta kaivettiin narsisseille vihreäraitainen ruukku.

Hömelöt, vähän rähjäiset tipumme koristavat joka pääsiäisenä pöytää.
Valkoisen pöytäliinan päälle tuli tummat kaitaliinat ja niitten päälle vihreät tabletit.
Hetkeä ennen ruoan kimppuun käymistä ehdin vielä napata kuvan; naudan sisäfilepihvejä pippurikermakastikkeella, keitettyä parsakaalia, uunissa paahdettuja, sormisuolattuja peruna- ja porkkanaviipaleita sekä lisänä fetasalaattia.
PERSIKKATRIFLE

1-2 kaura- tai Digestivekeksiä / annos
säilykepersikoita
sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
tummaa suklaata

Triflet ovat kerroksittain koottuja jälkiruoka-annoksia, niin tämäkin. Kermavaahdon sekaan voit halutessasi laittaa maustamatonta tai maustettua rahkaa.
Murusta annosmaljojen pohjalle keksiä ja laita päälle kuutioitua persikkaa. Lusikoi sen päälle kermavaahtoa ja raasta suklaata. Toista kerrokset. Päällimmäiseksi pari persikkaviipaletta ja niitten päälle suklaarouhetta.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti