sunnuntai 3. toukokuuta 2015

VAPPULEIVOKSET
 Joku voi ihmetellä ääneen, että miten niin vappuleivokset? Noo, satuin tekemään näitä vappuna. Ja ihanan värikkäät leivokset sopivat mielestäni loistavasti tähän kevään iloiseen juhlaan.
 Pohja on usein käyttämäni, laktoositon ja munaton murotaikina, joka vaatii vähän näpertelyä. Taikina on nimittäin nimensä mukaisesti melkein pelkkää murua, kun sitä lähtee työstämään.
 Täytteeksi laitoin tällä kertaa munkkien täytteestä yli jäänyttä vaniljakreemiä eli créme patissiereä (juu, vielä sitä oli vähän jäljellä vaikka syötiin sitä pelkkien mansikoidenkin kanssa). Ja kiwi ja mansikka toivat täytteen tasapainottamiseksi raikkautta.
VAPPULEIVOKSET (n. 16-20 kpl)

Pohjat:
100 g leivontamargariinia
1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Nypi taikinan ainekset sekaisin, älä vaivaa. Laita taikinamurua pikkuvuokiin ja painele sormilla taikinaa vuokien pohjalle ja reunoille.
Paista 180 C uunissa n. 10-12 min.

Täytä leivokset vaniljakreemillä (tai kermavaahdolla) ja viipaloiduilla marjoilla ja/tai hedelmillä. Raasta päälle vielä halutessasi valkosuklaata.
Olen ostanut joskus metallisia pieniä leivosvuokia, mutta niistä on välillä vaikea saada valmiita leivospohjia irti. Anna niiden jäähtyä ensin. Valmisleivonnaisista ostan aina joskus Valion pieniä marjapiiraita ja säästän välillä niiden foliovuoat, joita voi käyttää uudelleen.
Raasta leivosten päälle valkosuklaata, joka tuo niihin paitsi ihanaa makeutta myös hauskaa ulkonäköä.

Kaunis kupillinen kahvia ja pieni leivos - tai kaksi, mitäpä ihminen muuta voisi toivoa pyhäpäivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti