perjantai 19. kesäkuuta 2015

JUHANNUSRUOKIA vol.1
 Työpaikalla keskustelu ohjautui juhannusviikolla jostain syystä ruokiin. Kellä oli jo mielessä selvät sävelet mitä valmistetaan ja kelle eivät maut ja ruoat juurikaan ole pääasiassa vaan ennemminkin kattaus ja sisustus. Itse kuulun niihin, joille nousee vesi suupieliin jo pelkästään suunnitteluvaiheessa, kun kuvittelee, miltä jokin ruoka maistuu ja miten sen valmistaisi ja miltä näyttäisi lopputulos.
Ensimmäisenä aloitin suunnittelun jälkiruoista. Istuskelin ihanan kampaajani Annan käsittelyssä pari päivää sitten ja selailin lehtiä. Sieltä sattuivat silmiini nämä helpot ja herkulliset pikkuleivokset, joita voi tarjota sekä jälkkärinä että kahvin kanssa. Joten tuumasta toimeen!
TUHATLEHTILEIVOKSET (2 levyä = 12 leivosta)

voitaikina-/torttutaikina levyjä
kananmuna
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl (1/2 prk) mascarpone-juustoa (tai maustettua rahkaa)
3 rkl sokeria 
1 tl vaniljasokeria
mansikoita (tai kiiviä tai jotain haluamaasi marjaa tai hedelmää)
tomusokeri

Ota taikinalevyt sulamaan vartiksi. Ota sydänpiparimuotilla niin monta sydäntä kuin saat (yhdestä levystä sain tarkalla sijoittelulla 6 sydäntäeli 6 leivosta). Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille ja voitele pinta kananmunalla. Paista 225 C uunissa n.15 minuuttia. Ota pois uunista ja jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mascarponejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla (maista, että se on sinulle sopivaa). Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa jäähtyneet leivokset halki ja nosta kansi sivuun. Pursota päälle kerros mascarponevaahtoa, laita päälle mansikkaa ja tee vielä toinen samanlainen kerros. Paina lopuksi kansi päälle ja sirottele tomusokeria viimeiseksi. Tarjoa heti.
Voit tehdä leivokset valmiiksi siten, että täytät ne vasta viime hetkellä.
Juhannusaatonaaton ruokailu alkoi tyttären kauniisti kattamassa pöydässä.
Anni teki myös salaatin, jossa oli jäävuorisalaattia, pinaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, kermajuustokuutioita ja mansikoita.
Mies paistoi naudan sisäfileestä mehevät pippuripihvitja seurana kotimaisia varhaisperunoita ja silliä.
Ja jälkiruokana hurmaavat tuhatlehtileivonnaiset!
Lempeiden juhannusruusujen tuoksua teille kaikille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti