tiistai 11. elokuuta 2015

KANTTARELLI-UUNIMUNAKAS
 Tämä syksy tuntuu olevan kanttarellien kulta-aikaa. Yksi ja toinen kertoilee mahtavista sienisaaliistaan ja kiitos vanhempieni, kyllä on kanttarelli poikineen meillekin asti päätynyt. Jee! 
 Vakkarijutut niinkuin kastikkeet ja keitot ja piirakat on jo ehdtty tekemään ja tänään oli seuraavan kokeilun vuoro. Löysin Virgino -öljyn sivuilta uunimunakkaan reseptin, jonne oli upotettu kanttarelleja. Ihanan makuista tulikin, ainoa, jonka seuraavan kerran jätän pois, oli tomaatit. Ne sopivat mielestäni paremmin salaattiin munakkaan ohelle. Ja vähän tuunaillin määriä muutenkin. Eli kukin kokki kokkaa tyylillään!
KANTTARELLI-UUNIMUNAKAS 2:lle

4 munaa
1 dl ruokakermaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 dl tuoreita, puhdistettuja sieniä, esim. kantarelleja
1 sipuli
(muutama kirsikkatomaatti)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl juustoraastetta
1 rkl silputtua persiljaa

 Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne kunnolla rikki. Lisää kerma ja mausteet. Voitele halkaisijaltaan reilu 20 cm:n uunivuoka rypsiöljyllä. Itse käytin Uunikokki-vuokaa. 
 Paloittele sienet ja silppua sipuli, paista ne kevyesti pannulla rypsiöljyssä tai voissa. Ripottele vuoan pohjalle sienet ja sipuli. Kaada munaseos päälle (ja asettele viipaloidut tomaatit munakkaalle). Ripottele vielä juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 200 °C noin 20-30 minuuttia riippuen siitä, kuinka paksulti "massaa" on. Uunikokki-vuoassa kypsyminenkesti tuon puolisen tuntia.    Ripottele valmiin ruuan päälle silputtu persilja ja tarjoile salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti