tiistai 18. elokuuta 2015

LUONNOSTA PÖYTÄÄN
 kukkakaali-kanttarellipaistos ja vadelmakastike halloumisalaatille
 Jutustelu työkavereitten kanssa loppuviikolla antaa aina uusia vinkkejä keittiöönkin. Kun kyselee yhdeltä ja toiselta, että millaisia ruokia kenenkin pöydästä viikonloppuna löytyy, oppii itsekin aina uutta.
 Tämän kertainen uusi juttu itselleni (jolla nyt on pakkanen pullollaan kanttarelleja) oli työkaverini Marjon perheen suosikkikasvispaistos. Kiitos reseptistä! Jaan sen tässä nyt teille muillekin.
 Ja sen lisäksi vinkin siitä, miten voi käyttää vadelmia salaatin kastikkeena. Oih, mitä herkuttelua taas viikonloppu olikaan!
KUKKAKAALI-KANTTARELLIPAISTOS

1 kukkakaali
kanttarelleja (itselläni oli sellainen pieni pakastepussi, noin vajaan desin verran sieniä)
1 prk kolmen juuston kermaa
1 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
mustapippuria

 Pilko kukkakaali reiluhkoiksi paloiksi (itse puolitin irtoavat kukinnot). Sulata kanttarellit ja purista niistä neste pois. (Tai käytä tuoreita sieniä. Niitä ei tarvitse välttämättä käsitllä mitenkään, voit vain pilkkoa niitä pienemmiksi tai halutessasi vähän freesata niitä kuivalla pannulla, jolloin saat niistä irtoamaan ylimääräiset nesteet.) Laita raa'at kukkakaalit uunivuokaan ja ripottele sekaan kevyesti puristellut kanttarellit.
 Ripottele päälle varovasti suolaa ja rouhi vähän mustapippuria. Kaada päälle desi ruokakermaa ja purkillinen ihanaa, kolmen juuston kermaa.
 Laita vuoka uuniin 200 C noin puoleksi tunniksi. Kääntele kukkakaaleja pari kertaa, että saat kermaa joka puolelle ja kaalit kypsyvät tasaisemmin. Ne saavat kuitenkin jäädä vähän napakoiksi.
 Ota vuoka uunista ja vielä juuri ennen tarjoilua nostele lusikalla kastiketta vuoan pohjalta kukkakaalien päälle.
VADELMA-HALLOUMISALAATTI

jääsalaattia
rucolaa
halloumijuustoa
vadelmia

Revi salaatti ja rucola laakealle salaattivadille. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista pikaisesti kuumalla pannulla, joko ilman mitään tai itse laitoin ensin pannuun ruokalusikallisen öljyä ja saman verran juoksevaa hunajaa. Paista molemmilta puolilta, kunnes juusto saa väriä. Laita juustoviipaleet salaatin päälle ja ripottele sekaan vadelmia. 

vadelmacoulis: 2 dl vadelmia
               1/2 dl sokeria
               1 rkl vettä
               1 rkl sitruunamehua
Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta sekoittaen kunnes sokeri sulaa ja vadelmat pehmenevät. Näissä isoissa vadelmissa meni reilu viisi minuuttia. Sekoittelin koko ajan.
 Kaada vadelmakastike tiiviin siivilän läpi toiseen astiaan siten, että kastikkeen sekaan ei tule siemeniä. Anna jäähtyä.

kastike:
1-2 rkl vadelmacoulis'ta
1-2 rkl balsamiviinietikkaa

Sekoita keskenään saman verran (määrä riippuu salaatin määrästä) vadelmakastiketta ja balsamicoa. Ripottele salaatin päälle.

              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti