keskiviikko 19. elokuuta 2015

MUNAKASKÄÄRYLE SIENISTÄ
  Munakaskääryle ei ole meillä mikään uusi juttu. Mutta ajattelin taas muistutella mieliin tämänkin helposti muuntuvan ruoan. Tällä kertaa laitoin täytteeseen - yllätys: kanttarelleja :) Niitä riittää!
 Jos haluaisi tehdä pelkän kasvisversion, voisi siis jättää lihan pois ja lisätä sienten määrää. Itse laitoin tälle kertaa jauhelihaa lisäksi, mutta pekonisilppukin toisi taas erilaisen vivahteen - ja varmasti herkullisen sellaisen. 
KANTTARELLI-JAUHELIHA-MUNAKASKÄÄRYLE

uunimunakas:
3 munaa
6 dl maitoa
1 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja (tai 3 dl mitävaan jauhoja)
1 tl suolaa
täyte:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
pari reillua kourallista tuoreita kanttarelleja tai pieni pussillinen pakastettuja
suolaa
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
n. 2-3 dl juustoraastetta
persiljaa

Lämmitä uuni 200 C. Laita isolle uunipellille leivinpaperi ja voitele se öljyllä.
Sekoita munakkaan ainekset kunnolla vispaten ja kaada pellille.
Paista n. 30 minuuttia.
Tee sillä välin täyte. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää pannulle loppuvaiheessa sipuli ja hauduttele vähän aikaa sekoitellen. Siirrä jauhelihat ja sipulit pannun reunoille ja lisää silputut kanttarellit keskelle. Anna olla vähän aikaa, että neste alkaa haihtua ja sen jälkeen sekoita kaikki sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruokakerma ja sekoita. 
Ota munakas pois uunista ja kumoa varovasti toiselle leivinpaperille (voit myös laittaa täytteen suoraan munakkaalle ja rullata sen niinkin päin). Levitä täyte munakkaalle. Ripottele päälle reilusti juustoa ja rullaa pitkältä sivulta alkaen leivinpaperin avulla kääryleeksi. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoa salaatin kanssa.
Siirrä paistetut jauhelihat ja sipulit pannun reunoille.
Lisää sienet keskelle ja anna paistua vähän aikaa. Sekoita sitten sekaisin, mausta ja lisää kerma.
Rullaa munakas pitkältä sivulta kääryleeksi.
Tarjoa persiljasilpun ja esim. feta-tomaattisalaatin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti