keskiviikko 12. elokuuta 2015

RISOTTO-OHRATTO KANTTARELLEISTA
 Kun niitä sieniä nyt sitten on, pitää niitä tietenkin hyödyntää. Ja varsinkin, kun kaapissa ei ollut juuri mitään - harvinaista! Ensin mietin pizzaa, muttei ollut tomaatteja, ei paseerattuja, murskattuja eikä tuoreita. Sipulien puuttumiseen kaatui myös ajatus lasagnesta. Ja monesta muustakin ruoasta. Melkein jäi risottokin tekemättä, kun ei ollut sitä sipulia eikä risottoriisiäkään kuin 1 desi. Ohrahelmiäkin oli vain desin verran. Ei siis mitenkään loisteliaasti aineita. 
Päätin kuitenkin tehdä yhdistelmän vähän sitä ja tätä ja lopputulos oli kuitenkin tosi maistuva. Eli taas kerran totesin, ettei se ole niin noko nuukaa, niinkuin meillä päin tavattiin sanoa :)

KANTTARELLI-RISOTTO-OHRATTO 2:lle

1 porkkana
2 dl silputtuja, tuoreita kanttarelleja (tai n. 1 dl ryöpättyjä ja pakastettuja)
2 rkl öljyä tai voita
1 dl ohrahelmiä
1 dl risottoriisiä (tai pari desiä jompaa kumpaa)
1/2 kasvisliemikuutio
n. 5-6 dl vettä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ruohosipulia
1/2 dl ruokakermaa
1/2 dl emmental-juustoa
parmesan-juustoa
persiljaa

Pilko porkkana ensin pitkulaisiksi "tulitikuiksi" ja sitten silppua ne pienen pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öjy tai voi kattilassa ja kuullota porkkanakuutioita ja kanttarellisilppua kattilassa vähän aikaa. Lisää ohra ja riisi myös kattilaan ja anna kuullottua myös hetken. Lisää pari desiä vettä ja liemikuutio ja sekoittele. Lisää vettä aina, kun edellinen on imeytynyt. Käytä mielellään kuumaa, kiehautettua vettä, että riisin ja ohran kypsyminen on tasaista.
Kun olet lisäillyt vettä n. 15-20 minuuttia, mausta risotto pippurilla, suolalla (käytä suolaa varoen, koska liemikuutiossa sitä jo on) ja silppua reilusti ruohosipulia sekaan. Maista, että seos on vielä "al dente" ja lisää sitten sekaan kerma ja emmental-juusto. Laita "valuva" annos lautaselle, raasta päälle parmesania ja silppua persiljaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti