tiistai 1. syyskuuta 2015

PESTOINEN KESÄKURPITSAVUOKA
 Parikin tuttuani on tuskaillut ja ihastellut kasvimaittensa kesäkurpitsasaaliita. Itse en ole niitä kasvatellut, mutta kaikenlaisia ruokia kyllä niistä kehitellyt ja muitten kehittelyjä testaillut. Tänään oli kokeilussa Maku.fi -sivuston vuokaruoka. Vähän taas määrät muokkautuivat (koska valitsin liian pienen vuoan), mutta tuoksu ja maku olivat superhyvät. Nimesin ruoan uudestaan, sillä pesto tuntui valtaavan valkosipulin lisäksi makunystyrät aika täysin. Pelkää hyvää, tuoretta leipää ja siinä se oli. Voisi tarjoilla myös lisukkeena, mutta tämä riitti arki-illan herkuksi oikein hyvin meille.
PESTOINEN KESÄKURPITSAVUOKA

1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
6 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
1 dl pestoa
reilu desi basilikan lehtiä
150 g fetaa raastettuna
mustapippuria
1 dl juustoraastetta (minulla mozzarellaa)

 Pese ja viipaloi kesäkurpitsat sekä tomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet ja silppua vähän myös basilikan lehtiä.
 Laita voidellun (itse unohdin - ei haitannut) uunivuoan pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista ja niitten päälle puolet valkosipulista ja pestosta. 
 Laita seuraavaksi puolet tomaateista, basilikasta ja fetaraasteesta (itse rastoin fetan suoraan vuokaan). Rouhi päälle mustapippuria ja toista kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset. 
 Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste ja paista 200 C uunissa n. 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Meillä ei tänä vuonna kesäkurpitsat oikein ota kasvaakseen. Vasta nyt näkyy muutamia pieniä yksilöitä. Kun alkukesästä vein taimet pihalle, kuolivat ne oitis. Uusia taimia en viitsinyt enää kasvattaa, joten laitoin vain siemeniä maahan. Siksi nuo ovat myöhässä viime vuosiin verrattuna.

    VastaaPoista
  2. No voi ei Anu! Huomaa kyllä, että vuodet ovat erilaisia tässäkin suhteessa. No onneksi näitä aineksia löytyy kaupastakin :)

    VastaaPoista