torstai 8. lokakuuta 2015

RED VELVET CAKE made by Anni
 Ihanaa, kun tytär tulee viikonlopuiksi kotiin ja haluaa yllättää meidät leipomalla. Tällä kertaa oli keittiössä kakkumestari ja tuloksena mehevä, herkullinen Red velvet cake. Punainen kakku, jota mehevöittää tuorejuustokuorrutus. Resepti oli Arlan, mutta täytettä ja kuorrutus tehtiin tuplamäärä (olen kirjoittanut sen tähän reseptiin). 
Ja vielä ihmettelen, mistä tämä "uimarengas" vyötärölle on tullut! Mutta eihän näitä voi olla syömättä!
RED VELVET CAKE

Pohja
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
2 rkl punaista elintarvikeväriä

Kuorrutus ja täyte
400 g (2 rasiaa) maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
Koristeluun
marjoja ja raastettua suklaata 

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 20 cm halk. kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.

Tuorejuustotäyte: vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää mukaan vaniljasokeri tai -uute. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä ja levitä kuorrutusta yhdelle kakkukerroksista. Aseta seuraava kakkukerros varovasti päälle (käytä apuna leveää kokkiveistä tai lastoja) ja levitä senkin päälle kuorrutusta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja levitä sen päälle ja kakun reunoille loput kuorrutuksesta. Koristele täytekakku lopuksi marjoilla ja raastetulla suklaalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti