sunnuntai 11. lokakuuta 2015

SYKSYN MAKUJA PUNAJUURESTA
 Perjantain roosa-nauhatunnelmissa oltiin vielä lauantainakin. Ostin kaupasta pinkit roosa-nauharuusut ja illalla sytytettiin tyttäreltä saadut pinkit lämpökynttilät tunnelman täydentäjiksi. 
 Ruokakin myötäili värimaailmaa, tein nimittäin Huvilaelämää ja mökkiruokaa -blogin Sadun ihanan reseptin mukaisesti punajuuresta risottoa (pienillä muokkauksilla). Vuohenjuusto, jonka ystävä en ole, sopi niin hyvin tähän ruokaan, että taidanpa jatkossakin hakea kaupasta vuohenmaitojuustoa. 
 Risotto olisi riittänyt sellaisenaankin ruoaksi, mutta mies halusi paistaa naudan sisäfilepihvit lisäksi. Yhdistelmä täyteläisen punaviinin alashuuhtelemana oli match-made-in-heaven! Todella herkullista!
PUNAJUURI-VUOHENJUUSTORISOTTO

2 rkl öljyä ja 1 rkl voita
1 punasipuli (tai pari  pientä)
150 g punajuuria
1 1/2 dl risottoriisiä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
reilu desi parmesaaniraastetta
rouhittua mustapippuria (ja suolaa) myllystä
1/2 tl timjamia
viipaloitua vuohenjuustoa
persiljaa

 Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä raastinraudalla.
 Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
 Kuumenna öljy ja voi isossa kattilassa. Lisää ensin punajuuriraaste ja kuullottele vähän aikaa. Lisää riisi, sipulit ja
 kuullota, kunnes rasva on imeytynyt seokseen.
 Lisää joukkoon kasvislientä n. desi kerrallaan, sekoittele välillä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Jatka nesteen lisäämistä ja sekoittelua. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa. Keittoaika on noin 20 minuuttia.
 Raasta parmesaanijuustoa ja lisää valmiiseen risottoon ja sekoita.
 Mausta vielä mustapippurilla, timjamilla ja tarvittaessa suolalla (tarkista suolan tarve).
 Viipaloi vuohenjuusto. Ota sivuun pari viipaletta per annos ja murenna pari viipaletta risoton sekaan ennen risoton jakamista lautasille.
 Paista sivuun otetut viipaleet pannulla runsaassa rasvassa nopeasti molemmin puolin. Nosta valmiin annoksen päälle.
 Ripota annosten päälle koristeeksi parmesaaniraastetta tai -lastuja sekä persiljasilppua.
Syksyn lämmin hämärä, hyvä ruoka ja kynttilät - täydellistä rentoutumiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti