keskiviikko 18. marraskuuta 2015

KANA-KURPITSA-PASTA
 Jokin aika sitten kokeilin ensimmäisen kerran valmistaa ruokaa myskikurpitsasta. Silloin paahdoimme sitä uunissa ja siitä tuli ihanaa, vähän makeaa ja bataattimaista lisuketta ruokapöytään. Siitä innostuneena päätin jatkaa kokeiluja ja koska kaapissa oli kanaa, lähdin tutkiskelemaan, mitä niistä saisi aikaiseksi.
 Löysin Hämmentäjän blogista kokeilemisen arvoisen reseptin, jota sitten muuttelin oman maun mukaiseksi. Kurpitsan kuorimisvinkki on myös häneltä eli hyviä käytäntöjä kannattaa levittää.
 Omasta mielestäni uunissa paahdettu versio on parempaa, vähän makeahkoa ja tämä pannulla paahdettu taas jää maultaan vähän vaisuksi. Ajattelin, että tähän ruokaan voisi kurpitsan sijaan käyttää myös bataattia eli kokeilut jatkuvat...
Tässä vinkki myskikurpitsan käsittelyyn; pistele kurpitsa haarukalla joka puolelta. Leikkaa päistä pois ohuet viipaleet. Laita lautaselle mikroon ja kuumenna täydellä teholla 2-3 min. Käännä kurpitsa ja jatka mikrossa toiset 2-3 min.
Ota kurpitsa pois mikrosta ja kuori se kuorimaveitsellä. Se jälkeen se on helppo pilkkoa esim. kuutioiksi.

 KANA-KURPITSA-PASTA

400 g kanasuikaleita
n 500 g (myski)kurpitsaa
3 dl pastaa (meillä farfallea)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
3-4 rkl öljyä tai margariinia
1 dl pastan keitinvettä
1 rkl sitruunamehua
1 chili
1 prk Koskenlaskijan cheddaria
kourallinen suolapähkinöitä
50-70 g parmesanjuustoa
suolaa
mustapippuria

 Pilko kurpitsa kuutioiksi mikrokäsittelyn jälkeen. Silppua chili, sipuli ja valkosipulinkynnet. 
 Keitä pasta viittä vaille valmiiksi, valuta se ja ota keitinvettä talteen.
 Paista kanasuikaleet kypsiksi ja laita ne sivuun odottamaan.
 Laita pannuun öljyä ja kuullottele chiliä, sipulia, valkosipulia ja kurpitsakuutioita muutaman minuutin (ainakin 5 min.) kunnes ne pehmenevät vähän. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää kanat sekaan ja pastan keitinvettä n. desi. Anna poreilla vähän aikaa, että kurpitsa vielä kypsyy ja maut tasaantuvat.
 Lisää sekaan Koskenlaskijan cheddar ja anna sen sulaa. Kaada sekaan pasta ja sekoita hyvin sekaisin. Voit lisätä vielä pastan keitinvettä vähän halutessasi.
 Raasta reilusti parmesania ja sekoita vielä kerran kaikki sekaisin.
 Tarjoile parmesan-raasteen ja suolapähkinöiden kanssa.
Käytä tarpeeksi isoa pannua, esim. wokkipannua, että saat kaikki aineet kunnolla sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti