sunnuntai 1. marraskuuta 2015

MYSKIKURPITSASTA HELPPO LISÄKE
 Itselleni uusi tuttavuus kurpitsojen joukossa on myskikurpitsa. Aika vaatimattoman näköinen, vaalea möhkäle. Päätimme kuitenkin tyttäreni kanssa ottaa haasteen vastaan ja miettiä mitä tekisimme. Ensimmäinen kerta mentiin ihan vaan tutustumisella. 

Ensinnäkin kuori oli aika kova ja Anni sai urakalla tehdä hommia pilkkomisessa. Toiseksi mietimme, että miten kurpitsasta lähti kuorittaessa jotenkin tuttu tuoksu. Tuoksusta tuli nimittäin ihan mieleen joku meloni. Uunista ulos tullessa taasen tuoksu oli ihan bataattimainen samoin kuin makukin. Ei hullumpi tuttavuus vaikka vaatikin vähän kärsivällisyyttä valmistusvaiheessa.
MYSKIKURPITSALISÄKE UUNISSA

1 myskikurpitsa
öljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Halkaise kurpitsa ja koverra lusikalla siemenet pois.
Leikkaa kurpitsasta parin sentin paksuisia puolikuita.
Laita palat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria.
Paista 200 C uunissa n. 20-30 min.
Ota pois uunista ja irrota hedelmäliha kuorista. Kuutioi palat tarjolle ja ripottele vielä päälle vähän sormisuolaa.

Rapeaksi voissa paistetut kuhafileet sopivat loistavasti vähän makeiden kurpitsakuutioiden seuraan.
Ja takuuvarma pinaattimuhennos, jota pitäisi tehdä useammin. Sitä voisi syödä sellaisenaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti