lauantai 21. marraskuuta 2015

PERUNAA MUFFINSSIPELLILLÄ
 Muistelin lukeneeni Annan Ruokasurffausta-blogista perunoista muffinssipellillä. Joten viikonlopun tullen päätin tehdä oman versioni kerma-juustoperunoista muffinssien muotoon.
 Hauskaa vaihtelua, mutta vaati vähän näpertelyä. Toisaalta viikonloppuisin on aikaa ja haluakin panostaa ruoanlaittoon vähän eri lailla. Naudan ulkofilepihvien kanssa syötiin siis kermaperunamuffinssit ja niiden pinta oli herkullinen ja rapea ja sisus pehmeän kermainen. En huomannut tehdä edes salaattia lisukkeeksi, mutta ei sitä aina tarvitakaan! 
KERMA-PERUNA-MUFFINSSIT

muutama iso jauhoinen peruna (riippuu syöjien määrästä, näihin käytin 3 isoa perunaa)
n. 1-2 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
juustoraastetta
öljyä

Pese perunat ja keitä niitä n. 10 minuuttia. 
Kuori ja viipaloi perunat ohuelti.
Laita kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada päälle kerma ja n. kourallinen juustoraastetta.
Laita muffinssivuokiin vähän öljyä pohjalle.
Nostele kauhalla tai isolla lusikalla perunaviipaleita vuoan koloihin. Jaa jokaiseen koloon perunoiden päälle tasaisesti kulhoon mahdollisesti jäänyt kerma. Laita vielä jokaisen pinnalle vähän juustoraastetta.
Paista 200 C uunissa n. 30 min. Ota pois uunista ja anna vähän aikaa tasaantua ja kerman jähmettyä. Paina vuoan pohjasta varovasti ja irrota perunakakkuset tarjolle.
Malta hetki, ennen kuin irrotat kakkuset muffinssivuoasta, että ne pysyvät kasassa.
Nautiskelemisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti