perjantai 1. tammikuuta 2016

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2016!
suklaaleivoksia ja pieni tilinpäätös
 Vuosi on taas kerran vaihtunut ja tuntuu, kuin siitä olisi vain hetki, kun viimeksi oltiin tässä samassa tilanteessa. Miettimässä sitä, mitä viime vuonna tapahtuikaan ja kihelmöivän odotuksen vallassa, että mitäköhän tuleva vuosi tuo tullessaan.
 Omaan vuoteeni kuului superpaljon matkustelua (Tallinna, Thaimaa, Hong Kong, Norja, Kypros, Tallinna...), konsertteja, teattereita, häitä, tapahtumia, töitä - paljon töitä, ystäviä - vielä enemmän ystäviä, keskusteluja, pohdintaa, ärsyyntymisiä, ilahtumisia, onnea - ja ennen kaikkea kokkailuja! Keittiössä on tullut vietettyä tovi jos toinenkin ja aina se vaan jaksaa minua ilahduttaa. Eräs ystäväni ihmetteli, että mitä kaikkea sun kaapeista aina löytyykään ja toinen sanoi miettineensä blogini nimeä ja huomanneensa myös energisoituvansa keittiössä. Hienoa!

 Joku kysäisi myös, että mistä nämä kaikki reseptit oikein tulevat. Osa syntyy omassa päässäni tietysti, mutta luen valtavasti blogeja ja ruokakauppojen mainoslehtisiä ja viikkolehtiä ja myös keittokirjoja. Rakastan reseptien selailua ja lukemista. Jo lukiessa syntyy mielikuva mausta ja hinku kokeilla. Eli hyvin monet näistä kokkailuistani ovat jonkun toisen keksintöjä alunperin. Monia kuitenkin usein vähän muuntelen sen mukaan, mitä kaapista löytyy - tai ei löydy. Yritän kuitenkin aina mainita myös alkuperäisen reseptin tekijän, että kunnia menee sille, jolle se kuuluukin. Moni ystäväni on todennut, että kiva, että sinä ensin kokeilit jotain reseptiä, jolloin se madaltaa myös heidän kynnystään kokeilemiseen.

 Aikamoinen vuosi ollut siis! Huomaan myös, että nyt olisi jonkinlaisen uudistumisen aika. Täällä blogirintamalla nimittäin. Ajattelen, että se olisi teille lukijoillekin mieleen. Mutta miten uudistua? Siinä tarvitsisin teidän apuanne. Toivotteko lisää kuvia - vähemmän kuvia, erilaisen ulkoasun - millaisen, vähemmän jaarittelua - enemmän jaarittelua, millaisia reseptejä, millaisia parannuksia? Toivon, että vastaatte kommentoimalla joko tähän blogiin tai blogin facebook-sivuille. Niistä olisi suuri apu tässä prosessissa, lämmin kiitos jo etukäteen!
 Uuden vuoden aattoiltana nautiskelimme kotona kana-nachovuokaa. Tällä kerralla papuja ei ollut, joten lisäsin kanojen sekaan paprika- ja sipulikuutioita runsaasti. Sekä jalopenoja. Ja kerman korvasin cheddar cheese dipillä. Tulipa tulista! Ja hyvää!
 Vähän myöhemmin yöllä nostimme naapurini kanssa perinteiset uuden vuoden maljat ja minä olin luvannut tällä kertaa tuoda jotain pientä syötävää tullessani. Tein siis saaristolaisleipiä lohilevitteelläAurajuusto-päärynäkinuskikakkua, jonka pohjan tein tällä kertaa murskatuista pipareista ja se sopi tosi hyvin tähän makean suolaiseen herkkuun ja lopuksi vielä pienet suklaaleivokset, joiden resepti löytyi Yhteishyvälehdestä. Juu juu, tiedetään, vähän yliampuvaa, mutta mikä voisi olla ihanampi tapa lopettaa vanha vuosi, kuin laittaa herkuttelukin vähän överiksi. Voi sitten syystä yrittää aloittaa keventämisen uutena vuotena :)
SUKLAALEIVOKSET n. 16 kpl

175 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Maitosuklaakreemi
200 g maitosuklaata
1 prk (250g) mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
50 g margariinia
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
0,8 dl kuohukermaa
1 rkl margariinia


1,2 dl kuohukermaa vaahdotettuna päälle

 Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, siivilöi ja sekoita veden kanssa vuorotellen taikinaan.
 Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä siihen ei tartu taikinaa.
 Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjalle. Nosta päälle toinen kakkulevy.
 Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi.
Kaikki ei mene aina niinkuin Strömsössä. Eli kaadoin päälle tulevan suklaakuorrutuksen liian kuumana kakun päälle, jolloin se imeytyi kokonaan kakkuun. Siinä sitä ihmettelin, että missä se kaunis, kiiltävä pinta oikein on!
No, mitä ei kerma pelastaisi :) Äkkiä loppukerma purkista vaahdoksi ja pienellä tähtityllalla koristeet leivoksiin. Pelastus! Sitä paitsi kermavaahto myös "taittoi" hieman raskasta suklaista tuntua.
Maitosuklaakreemi oli taivaallisen pehmeää ja herkullista leivoksen välissä. Kannattaa laittaa vaikka kakun väliin joskus!
Siis maukasta, loistavaa ja energistä
Uutta vuotta 2016 teille kaikille!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti