torstai 4. helmikuuta 2016

LOHILAATIKKO
 Erilaiset laatikkoruoat ovat helppoja arkiruokia ja sopivat varsinkin pakkaspäiviin loistavasti. Kannattaa tehdä aina reilu annos, että siitä riittää seuraavaksikin päiväksi (jos ei kaikille, niin ainakin nälkäisemmille).
 En ole koskaan ollut pakasteperunavalmisteiden ystävä, mutta toki niitäkin voi käyttää. Itse suosin kuitenkin aina perusperunaa, vaikka se vaatiikin vähän enemmän askartelua.
LOHILAATIKKO

n. 6 isoa perunaa (jauhoista mielellään)
1 pkt (150 g) kylmäsavulohta
3 kevätsipulia tai pala purjoa
suolaa 
valkopippuria
2-4 dl ruokakermaa

 Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet kylmään veteen (jotta osa tärkkelyksestä huuhtoutuu pois). Pilko kylmäsavulohiviipaleet vähän pienemmiksi. Viipaloi/silppua kevätsipulit tai purjo.
 Valuta perunat vedestä ja laita uunivuokaan reilu puolet perunoista. Laita perunoitten päälle lohipalat ja sipulit. Laita päällimmäiseksi loput perunaviipaleet. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria. Kaada kaiken päälle kermaa riippuen perunoitten määrästä, mutta itse laitoin noin 3 desiä tähän määrään. Jos haluat, voit vielä laittaa pinnalle juustoraastetta, joko heti tai viimeiseksi vartiksi.
 Paista 200 C uunissa n. tunti kunnes neste on suurelta osin imeytynyt perunoihin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti