sunnuntai 29. toukokuuta 2016

TOMAATTI-RICOTTAKEITTO
 Viikonlopun herkuttelut tuntuvat kropassa ja siksi päädyinkin tänään keittopuuhiin. Olin varannut joku aika sitten kaappiin ricotta-juustoa, kun olin ajatellut tehdä itse tortellineja. Nyt kuitenkin päädyin teemaan "helppoa, nopeaa ja maistuvaa". Mutti-tomaattimurska on tullut jäädäkseen eli laadukas murska ilman kovia kantapaloja on ehdottomasti kannattava valinta tähän keittoon (ja muihinkin ruokiin). Samettista, makeaa tomaattia, pehmeää ricottaa, rapea leipä, "suolaisuutta" ruohosipulista... aah!
TOMAATTI-RICOTTAKEITTO

1 porkkana
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk Mutti-tomaattimurskaa
1 tl sokeria
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
n. 100 g ricottajuustoa
1 iso tomaatti
muutama ruohosipulinvarsi

 Kuori ja pilko porkkana. Silppua sipuli. Laita kattilaan öljy kuumenemaan ja laita pilkotut porkkanat ja sipulit kuullottumaan. Sekoita samalla parisen minuuttia. Kaada päälle vesi ja laita liemikuutio ja sekoittele, kunnes kuutio on sulanut.
 Kaada päälle tomaattimurska, rouhi pippuria ja lisää sokeri ja suola. Anna kiehua reilun vartin tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
 Soseuta sauvasekoittajalla mahdollisimman tasaiseksi. (Voit lisätä vettä tarvittaessa, itse lisäsin noin puoli desiä.)
 Murusta sekaan ricottaa (jätä vähän tarjoiluun) ja soseuta vielä sauvasekoittajalla.
 Kuutioi tomaatti. Laita kattila vielä uudestaan liedelle ja lisää tomaattikuutiot keittoon. Anna kuumentua kunnolla (varo keiton "poksahtelua", ettet polta itseäsi).
 Laita lautaselle keittoa, murusta vielä ricottaa ja silputtua ruohosipulia pinnalle. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti